0
Microsoft bir kaç gün içinde yeni bir Windows sürümü tanıtacak. Şimdi konuyla ilgili en çok konuşulan bu işletim sisteminin ücretsiz olacağı ve isminin ne olacağı ile ilgili tartışmalar. Windows'u yeni sürümü yakın zaman içinde tanıtılacak ama kullanılabilir olmayacak. 2015'in baharında tam sürüm olarak piyasada satışa başlayacak olan yeni işletim sisteminin yaz aylarında da final sürümünün yayınlanması bekleniyor.

Windows'un adı ne olacak?

Microsoft'ta son zamanlarda bir çok üründe isim değişikliği gündemde. Yeni işletim sistemi için dedikodular ise Windows 9, Windows One gibi isimlerin ön planda olduğunu gösteriyor. Windows 8 başarısızlığından sonra Microsoft numaralara son verebilir ya da seriyi hiç bozmayabilir. Elbette bu detayı tanıtımda alacağız.

Windows ücretsiz mi olacak?

Böyle birşeyi mümkün görmüyoruz. Ülkemiz de bazı haber siteleri durumu ilgi çekmek için abartıyor. Microsoft gibi bir şirket, Windows gibi rakipsiz bir işletim sistemini asla bedava yapmayacaktır. Ama Windows 8 işletim sistemini alma gafletine düşen insanlara inanılmaz kolaylıklar sağlanacaktır. Ya da en iyi ihtimal Windows 8 sahipleri Windows 9'a ücretsiz geçiş yapacaklar. Fakat Windows 7 kullanan ve hiç Windows 8 alıp hayatın anlamını yitirmemiş bir insana bedava Windows 9 vereceklerini sanmıyoruz. Yine de indirim olacaktır.

Tamıtımla birlikte yeni işletim sisteminin ön izleme versiyonu yayınlanacak. Geliştiriciler için olan bu sürümü siz de kullanabilirsiniz.

Yeni Windows'a çok az kaldı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top