1

Windows işletim sistemli bilgisayarınızın sesle ilgili sorunları mı var. bu başlık altında size yardımcı olacağız. Hoparlörünüz var ama ses alamıyorsunuz, kulaklık herhangi bir şekilde çalışmıyor. İşte olası nedenler ve çözümleri.

Ses kartı sorunları

Bilgisayardan sesin çıkması için ses kartının olması gerekiyor. Nasıl ekran görüntüsü almak için bir ekran kartı bulunuyorsa ses çıkması için de bir ses kartı olmalı. Peki sizin ses kartınız var mı? Bilmiyorum diyorsanız nasıl kontrol edeceğinizi aşağıdan öğrenebilirsiniz.
Başlat – denetim masası – sistem ve güvenlik – sistem – aygıt yöneticisi – ses video ve oyun denetleyicileri kısmına gelin. Burada bir donanım görülüyorsa ses kartınız var demektir. Ses kartım var ama burada göremiyorum diyenler, diğer cihazlar kısmını kontrol etmeliler. Ses kartınız burada da listeleniyor olabilir.

Kablo sorunları

Hoparlör veya kulaklığınızın kablolarının doğru takıldığına ve sorunsuz çalıştığına emin olun. Mümkünse başka bir cihaz üzerinde deneyin. Renkleri iyi ayarlayın. Kulaklık veya hoparlör kablolarındaki renklerle bilgisayar üzerindeki renkleri eşleştirin. Kırmızı mikrofon, yeşil ise hoparlördür.

Ses düzeyi

Bir çok insan hoparlörü takıyor ama sesi duyamayaınca bilgisayarda problem olduğunu düşünüyor. Bazı hoparlöerler kendileri prize takılı olmalılar. Prize takılı olduklarından ve üzerlerinde güç düğmesinin açık olduğundan emin olun. Bununla birlikte kendi üzerlerinde yer alan ses kontrollerinden sesin açık olduğundan emin olun.

Bütün bunları yaptınız hala değişiklik yoksa Microsoft'un yayınladığı ses sorun gidericiyi bir deneyin. Buradan indirin.

Windows'tan ses gelmiyor, hoparlör çalışmıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. bazı höperlerlörün denetim masasından ayarlanması gerekiyor ....

    YanıtlaSil

 
tic
Top