0
Bu günlerde insanların en önemli sorunlarından biri TV kanallarının yeni bir uyduya taşınmış olması. Eski uydu bir süre sonra hayatına son verecek. Bütün kanallarımız bu nedenle yeni uydumuz Turksat 4A'ya geçmiş durumda. Bir çok insan kanalları düzenleyemediği, uydu alıcıda kanalları bulamadığı için taöircilerin kapısında kuyruk oluşturmuş ama buna gerek yok. Cihazınız biraz yeniyse herşey çok kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Turksat 4A'ya nasıl geçerim?

Gündem sorusu bu. Cihazınızın çok fazla eski olmaması gerekiyor. Yeni cihazların yazılımları ve yapabildikleri çok fazla. Şu yolları takip ederek cihazınızı çok kolay bir şekilde güncelleyebilir, bütün kanalları izlemeye başlayabilirsiniz. Not: Uydu alıcıların yazılımları birbirinden farklı olduğu için en genel kelimeleri kullanıyoruz.
  1. Şu frekansları bir kenara not edin. 11844 – V – 2222 ve 11747 – H – 27500. Bu frekansların ikisi de Turksat Tanıtım isimli kanala ait. Bu kanal bünyesinde Turksat 4A'da bulunan bütün kanalları barındırıyor. Bu kanalları ekleyip otomatik arama yaptığınızda cihazınız bu kanl üzerinden bütün kanalları bulacak.
  2. Eski uydu isimleri olan Turksat3A vs. uyduları üzerinden bu kanlları bulacaksınız. Uyduların konumları aynı.
  3. Yukarıdaki frekanslardan birini “TP Ekleme” yöntemi ile uyduya ekleyin. Bu kanal göstermeye başladığı zaman ayarlar kısmına girin.
  4. Buradan “Sistem güncelleme”, “Uydu Arama”, “Otomatik Arama” gibi genel bir arama yapan seçeneği bulun. Direk olarak arama işlemine başlayın.
  5. Uydunuz, yukarıda verdiğim frekansları referans alarak aramaya başlayacaktır. Yukarıdaki frekans üzerinden bütün kanalları bulacaktır.
  6. Kanallar bulunduğunda çıkarken kaydetmeyi unutmayın
Eski cihazlar için Allah yardımcınız olsun. Otomatik güncelleme ve toplu arama gibi özellikleri olmayan cihazlar var. Onlar için kanalları manuel olarak girmeyi deneyin.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top