0
SSD son zamanlarda oldukça tercih edilen ve HDD yerine yani bilgisayarınızın sabit diskinin yerine kullanabileceğiniz harika bir çözümdür. İşletim sistemini buraya kurduğunuz zaman inanılmaz bir performans artışı sağlarsınız. Kullanılmasının en temel nedeni bu olsa da bir çok insan, başka sebeplerden ötürü de SSD tercih etmektedir. Birkaç basit cümleyle SSD (Solid State Drive)'nin avantajlarından bahsedelim.

Çok hızlı

Bilgisayarınızın hızını etkileyen bir çok unsur olsa da bilgisayarınızda kullandığınız bütün dosyaların barındığı ve gerekli yerlere transfer olduğu kısım disk, hızı etkileyen en önemli parçalardan biridir. Belek boyutu, transfer hızı ne kadar yüksek olursa bilgisayarın hızı o kadar artacaktır. SSD, yaygın olarak kullanılan HDD'ye göre çok daha hızlıdır. Bu bilgisayarınızın çok hızlanmasına neden olur.

Daha az enerji tüketimi

SSD'de herhangi bir mekanik, fiziksel bir haraket olmadığı için ve son teknoloji olduğu için daha az enerji tüketimi vardır. Bu masaüstü bilgisayarınız için çok şey farkettirmese de laptoplar için oldukça önemli bir konudur.

Sağlamdır

Belki bu maddeyi önce yazmalıydık. Normal bir HDD'de fiziksel olarak haraket eden parçalar vardır. Örneğin HDD içinde bir disk vardır ve döner. Hatta eski HDDlerde onun dönüşünün sesini bile duyabilirsiniz. Bu şekilde bir parça elbette zaman içinde yorgun düşecek ve bozulacaktır. SSD'de ise herhangi bir fiziksel haraket yoktur. Bu nedenle sadece elektronik olarak bozulması mümkündür. Bu da onu HDD'ye göre daha sağlam yapıyor.

Sıcaklık yapmaz

En önemli konulardan birisi de ısıdır. HDDler fiziksel haraketlerinden ve artık eskide kaldıkları için daha çok ısınırlar. SSD ise daha az ısınır. Bu durum yine laptoplarda inanılmaz fark yaratacaktır.

Sessizlik

Az önce de bahsettiğim gibi biraz zorlarsanız HDD'nin dönüş sesini duyabilirsiniz. Hatta bozulmaya yüz tutmuş diskler inanılmaz gürültü yapabiliyor. SSD'nin varlığından bile haberdar olmayacaksınız.

Birkaç basit maddeyle neden HDD'den SSD 'ye geçmeniz gerektiğini anlattık. Umarım faydalı olmuştur. Şunu da eklemek gerekir ki HDDler pahalı, SSDleri siz düşünün artık.

SSD nedir? Neden SSD kullanmalıyım?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top