1
İnternet kullanımı oranın %50'lere yaklaştığı ülkemizde, internet üzerinden bir çok işi yapar hale geldik. Çoğumuzun işinin de büyük bir parçası olan interneti; alış-veriş, bankacılık işlemleri, yemek siparişi gibi bir çok ihtiyacımız için kullanıyoruz. Bu ihtiyaçlarımızın yanında sosyal ihtiyaçlarımızı da son 5 yıldır yoğunluklu olarak internet üzerinden gideriyoruz.

Çevremizdeki bir çok kişiyle, en azından bir sosyal medya kanalı üzerinden iletişim halinde oluyoruz. Yakınımızdaki insanlar ile bir çok değişik aracı kullanarak sosyalleşebiliyoruz. Facebook, twitter gibi siteleri kullanmadan günümüz geçmiyor diyebiliriz.

Etrafımızda bulunan insanlar ile bir çok değişik yoldan iletişim halinde olabiliyorken, yeni kişiler ile tanışmak için de yavaş yavaş interneti kullanmaya başladık. Yeni insanlarla tanışmak ve arkadaş olmak için son zamanlarda epey gündemde olan görüntülü sohbet sitelerinin kullanımının arttığını söyleyebiliriz.

İnternetten Yeni Arkadaşlıklar

Rastgele kullanıcılar ile kameralı sohbet hizmeti sunan bir çok site bulunmaktadır. Ülkemizde çok daha gerilerde olan bu sektör, yavaş yavaş kendi kullanıcı kitlesini oluşturmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır. Bunların bazılarını sosyal medya hatta çok popüler dizilerde bile görmüş olabilirsiniz. Chatroulette görüntülü sohbet sitesi South Park dizisinin bir bölümünde bile görülmüştü. Kullanım oranlarının artmasıyla chatroulette benzeri siteler epey çoğalmıştır. Bu sitelerin bir çoğunda, çok uzak ülkelerden ve değişik kültürlerden insanlar ile kayıt bile olmadan üyeliksiz kameralı sohbet edebilir ve yeni erkek veya bayan arkadaş edinebilirsiniz.

Bu gibi canlı sohbet sitelerini kullanırken gizliliğiniz konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Yeni tanıştığınız kişilerle sizin için önemli olan kişisel bilgilerinizi vermemelisiniz. Sohbet odalarında karşılaştığınız kişilerin gerçekten de size söyledikleri kişiler olmayabileceklerini her zaman aklınızda bulundurmalısınız. Canlı sohbet odalarını kullanarak dolandırıcılık yapan bir çok insan olduğunu da bilmenizde fayda var.

İnsanların diledikleri gibi kameralı sohbet odaları oluşturabildikleri bu sitelerin bir çoğunda denetim bulunmamaktadır ve absürt içerikler ile karşılaşabilirsiniz.

Eğer siz de bu gibi kameralı arkadaşlık sitelerini denemek isterseniz, bir çok alternatifi birlikte sunan ve siteler ile ilgili kullanıcı yorumlarını ve kullanım açıklamalarını barındıran kameraligoruntulu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

  1. Ben murat mersinden bayan kuaforuyum yas 24
    mersinli bayanlardan arama ve mesaj bekliyorum
    yanlız bayanlar cagrıya cevap yok 05064942008

    YanıtlaSil

 
tic
Top