0
Ülkemiz büyük haber siteleri Google tarafından arama motorunda banlandı. Ban kısa sürdü ama çok şey anlattı. İnsanların bandan sonra çıkan haberlere rahatlamış şekilde yorumlar yapması durumun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Hürriyet, Milliyet, Maynet, Radikal gibi internet siteleri çöp haber yapıyorlardı. Amaçları ziyaretçi çekip reklam gelirlerini arttırmaktı.

Bu tür büyük haber sitelerinin içeriğinde dizi bölüm haberlerini, memur maaşlarını, genel sağlık sigortasının nasıl ödeneceğini görmek istemiğyoruz. Zira bu haberleri yapsalar bile çöp şeklidne yapıyorlar. Haberi okumak imkansız. Belirlenen anahta kelimeler yazının başından sonuna kadar kullanılmış ki yazı herhangi Bir şey anlatmıyor. Tamamen çöp.

Son zamanlarda bu sitelerin dizi, film fragman ve bölümleriyle ilgili konulara el atması, insanları bu yönden sitelerine çekmeye çalışması, bu işi yapan site sahiplerini sinirlendirdi. İmza kampanyası düzenleyen film ve dizi sitesi sahipleri Google'a sesini duyurmuş olabilir. Google'ın neden ban işlemi uyguladığını bilmiyoruz ama ban çabuk kalktı onu biliyoruz. Neden kalktı pek bilgi yok ama dünya arama motoru pazarının %90'ını elinde tutan bir arama motorunun Facebook'u banlamaktan bile çekinmemesi gerekiyor.

Bu ülkemiz haber siteleri için önemli bir gelişme olabilir. Artık Google'ın ne yapacağını gördüler. Bundan sonra kaliteli içerik yayınlanacağını düşünüyoruz. Saçma sapan anahtar kelimelerle dolu bir yazı yazmayacaklardır. En azından insanlar bilgilendirildi ve ilgili konuları arayanlar hangi sitelere bakmayacağını artık biliyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top