0
Rus Bitcoin forumunda ortaya çıkan bir paylaşım Google'ın içler acısı halini ortaya koydu. Açıklamaları daha da beter. Rus hackerlar 5 milyon Gmail'i çaldı. Google: “O hesaplar zaten kullanılmıyordu, askıdaydı, onaylanmamıştı.” şeklinde açıklama yaptı. :) Son zamanlarda yaşanan hack olayları, özellikle Google, Yahoo, Apple gibi şirketlerin yaşadığı hack olayları bizleri korkutmaya başladı.

5 milyon Gmail hesabı hacklendi. Bu azımsanacak bir rakam değil. Google'ın açıklaması rakama göre çok komik. Google: “O hesaplar zaten kullanılmıyordu” açıklaması yapıyor. “Haha yanlış hesapları çaldınız.” gibi bir açıklama olmuş. Bizim sorgulamamız gereken Google'ın güvenliği nasıl sağladığı. Hesap etkin, aktif olsun ya da kimse tarafından kullanılmıyor olsun. Sonuçta hepsinin korunması gerekmiyor mu? 5 milyon hesabı çalabilen kişi yarın benim kullandığım Gmail'i çalamaz mı? Aktif ve aktif olmayan hesaplara aynı güvenlik önlemleri uygulanmıyor mu? Neden?

Google, yaptığı komik açıklamanın ardından hesap güvenliği için şifrelerin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte hesabınızı iki aşamalı kimlik doğrulama geçirmenizi önerdi. Bu iki aşamalı kimlik doğrulama sistemi kadar insanı bunaltan bir şey yok. Kişisel bilgisayarımda postamı kontrol edeceğim ama girmek için can çekişiyorum.
Xperia Z Android 4.4.4 güncellemesi


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top