0
Facebook'tan çok önemli bir güncelleştirme geldi. Facebook kullanıcılarının çoğunun anlamadığı gizlilik ayarları en basit hale getirildi. Facebook çok önemli bir yükten kurtulmuş oldu. Bundan sonra en önemli gizlilik ayarlarımızı sağ üst köşede bulunan “Gizlilik Kısayolu” kısmında yer alan “gizlilik ayarı kontrolü” satırından yapabileceğiz. Bu kısım ayarı çok basit bir şekilde ne olacağıyla birlikte bize sunuyor. Değiştirip değiştirmemek size kalmış.

Facebook gizlilik ayarı kontrolü

Ayarları yapmak için ilgili kısma girin. Karşınıza şunlar çıkacak;
  • Gönderilerin: Bu kısımda paylaşımlarının kimler tarafından görünebileceğini belirliyorsun. Bu ayarı yapmak geçmiş paylaşımlarını etkilemez. Bundan sonra yapacağınız paylaşımları etkiler. (Geçmişteki paylaşımların kimler tarafından görülebileceğini belirlemek için buraya gidin ve “Geçmiş gönderileri sınırla” kısmından ayarlarınızı düzenleyin.) Gönderilerin kısmını düzenledikten sonra “sonraki adım” butonuna basın ve diğer ayara geçin.
Facebook ayarları

  • Uygulamaların: Burada gizliliğini ve güvenliğini tehdit edebilecek uygulamaları kontrol edebilirsin. Facebook içinde izin verdiğin ve hesabına bir şekilde erişebilen bütün uygulamalar burada yer alır. Bilmediğiniz ya da izin vermediğinizi düşündüğünüz uygulamayı x işaretiyle hemen kaldırın. Ayrıca bu kısımda uygulamanın sizin adınıza kimlerle iletişime geçebileceğini belirleyebilirsiniz. Bu adımı bitirdikten sonra “sonraki adım” butonuna basar son kısma geçin.
Facebook

  • Profilin: Bu kısım sizin kişisel bilgilerinizi içeriyor. Hangi bilgilerinizin görülüp görülmeyeceğini buradan basit bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Kimlerin bu bilgileri görebileceğini düzenleyip “bitir” butonuna tıklayın.
Facebook'un yeni gizlilik ayarı yapılandırma aracı harika olmuş. Artık hiç anlamayanlar bile gizlilik ayarlarını basit bir şekilde yapabilecek. Kullanmanızı tavsiye ederiz. Normalde bu ayarlar Facebook hesabınızın çeşitli bölümlerinden yapılabiliyor. Hem dağınık hem de bulması ve anlaşılması zor olduğu için Facebook'un yeni gizlilik ayarı kontrolü aracı çok kullanışlı olmuş.
Twitter'da toplu otomatik takip yapmak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top