0
O mükemmel denilen 349$'dan başlayan Apple Watchlardan bende istiyorum diyenler, ilk önce hangi özelliklere sahip olduklarına bakmak ister misiniz? Apple Watch önümüzdeki senenin başında piyasada olacak. Saat kısmı aynı kalacak ama kordonlar değişecek. İster spor ister klasik kullanabileceksiniz. Çok fazla seçenek olacağı söyleniyor. Peki saat kısmının özelliği ne? O paraya değer mi hep beraber bakalım.
  1. Emoji desteği: Son zamanlarda klavyelerde oldukça popüler olan surat ifadeleri Apple Watch'ta haraketli olarak destekleniyor. Bu bir çok kişi için eğlenceli bir durum.
  2. Arama ve mesajları alabilirsiniz: iPhone 5 ve üzeri cihazlarla bağlantı kuran Apple Watch bu cihazlarınıza gelen çağrıları ve mesajları almanızı sağlayacak. Çağrılarınızı ve mesajlarınızı saatinizden okuyabileceksiniz.
  3. Sesli mesaj gönderme: Apple Watch'un en sevilen özelliklerinden biri olacağını düşündüğümüz sesli mesaj gönderme özelliği, diğer kişilere kısa sesli mesajlar göndermenizi sağlayacak. Bunu bir uygulama yardımıyla mı yapacak yoksa kendi uygulaması mı olacak bilemiyoruz. Düşündüğümüz şey WhatsApp, Messenger vb uygulamalarla entegre çalışması. Süper olurdu.
  4. Wi-fi desteği: “Birde olmayaydı” diyesimiz var. Zaten bir çok bağlantıyı Wifi ile kuracaksınız.
  5. Sağlıkla ilgili özellikleri: Spor yaparken sizlere çok yardımcı olacak. Kalp ritminizi ölçecek arşivleyecek. Adımlarınızı sayacak. Ne kadar kalori yaktınız onları söyleyecek. Bütün vücudunuzu sizden daha iyi bilecek.
  6. Uygulama geliştiriciler için: WatchKit isimli uygulama geliştirici çözümü ile, Apple Watchların popülerliği arttırılmaya çalışılmış. Bu özellikte bizim ilgilendiğimiz kısım, saati alanların bir çok uygulamaya erişebileceği gerçeği.
  7. Diğer Apple hizmetlerine erişim: Saat üzerinden iTunes, Apple TV vb... hizmetlere erişmek mümkün olacak. Bu özellik Apple fanlarını mutlu eder. Evinde cebinde sürekli Apple cihazları kullananların işine çok yarayacak bir özellik. Siri erişimi de mümkün. Siriden saat üzerinden faydalanabilirsiniz.
  8. Haritalar: Apple'ın haritalarına bence hiç güvenmeyin. Cook zaten kendisi dedi, başka harita kullanın diye. Bence onun tavsiyelerine uyun. Bu kısmı atlıyorum. Apple, Google Maps'i kullanmaktan vazgeçtiği gün haritalar bataklığına battı. Çırpındıkça batıyor.
  9. Ödeme sisitemi: Apple Watch'un en merak edilen özelliği Apple Pay isimli ödeme sistemi bu saatle kullanılabilecek. Normal NFClerden biraz farklı olacağı söyleniyor. En fazla detayı kullananlardan alacağız.
  10. Enerji tasarruf modu: Apple cihazlarının pil sorunu olduğu aşikar. Burada bahsedeceğimiz özellik ekranın kolay bir şekilde kontrol edilebilmesi. Saatin görüntüsü kolunuzu kaldırınca görüntü ortaya çıkacak. Yine gelen aramalar, mesajlar vs. saatin üstünü elinizle kapatmanızla son bulacak. Bu özelliklerin inanılmaz bir enerji tasarrufu sağlayacağını düşünüyoruz.
Bilmeniz gerektiğini düşündüğümüz özellikleri sıraladık. 10 tane 10 numara özellik var. Beğeneceğinizi umduğumuz bu saati “pahalı saatler” kategorisine sokabilirsiniz.

Aklımızı kurcalayan nokta şu ki, akıllı saat sektörü acaba normal saat sektörünü nasıl etkiliyor? Yıllar önce cep telefonu diye Bir şey yoktu, şimdi yatakta bile telefonla oynuyoruz. İnsanlar tuvalette oyun incelemesi yapıyor. Akıllı saatler yavaş yavaş moda olurken ve bu kadar güzel akıllı saatler piyasaya çıkarken normal saatlere ne oluyor? Fiyatları falan düşüyor mu?

Apple Watch

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top