0
Google, ucuz akıllı telefonunu yarın Hindistan'da tanıtacak. Maalesef telefon ucuz olduğundan bu güne kadar pek bir sızıntı alamadık. Genelde pahalı telefonların sızıntısız yapılıyor. Sanırız merak edeni çok olduğundan. Tanıtıma bir gün kala bir alışveriş sitesi telefonu satışa çıkardı. Satıştan hemen kaldırılan telefonun bütün teknik özellikleri ortaya çıktı.
  • İşletim sistemi: Android 4.4
  • Ekran: 4.5 inç, 480x854 piksel, IPS
  • İşlemci: Mediatek, 1.3GHz, dört çekirdek
  • Grafik işlemci: Mali 400
  • Bellek: 1Gb ram, 4Gb dahili depolama, hafıza kartı desteği
  • Kamera: 5MP, full hd video kayıt, 2MP ön kamera
  • Batarya: 1700mAh
  • Diğer: FM Radyo, çift sim kart

Android One satış fiyatı

Cihazın Hindistan için satış fiyatı 115$ civarında olacak. Bizim merak ettiğimiz husus elbette başka hangi ülkelerde satışa sunulacak? Daha doğrusu bu ne zaman olacak? Bakalım yarınki tanıtımda bununla ilgili detaylı ve resmi bilgi verilecek mi?

İşletim sistemi

Telefonun özelliklerine baktığımızda bir çok yönden orta düzey telefonlara yaklaştığı görülüyor. Android 4.4 işletim sistemi bugün daha pahalıya satılan bir çok telefonda yok ve bu cihazlar güncellemeyi de almayacaklar.

Ekran

Ekranı yeterince büyük olan cihazın piksel yoğunluğu düşük. 4.5 inç telefona HD olmak yakışırdı ama maalesef telefon bu özellikte değil. Elbette fiyatın bunda etkisi var.

İşlemci

İşlemci olarak orta düzeyi yakalamış bir cihaz. Dört çekirdek zor uygulamalarda ve ağır abi oyunlarda sizi bir çok sıkıntıdan kurtaracaktır. Grafik işlemci de daha iyi olabilirdi ama yeterli olacaktır.

Bellek

Ram miktarı günümüz orta düzey telefonların standart miktarı oldu artık. Ucuz fiyatına rağmen iyi bir donanım. Fakat dahili depolama için çağın gerisinde diyebiliriz ama bu fiyata anca bu kadar olur.

Kamera

Kamera giriş seviyesi akıllı telefon düzeyinde. Elbette kendisinden beklendiği gibi. Ön kamera özçekim için pek uygun değil. Ama yine de var. O açıdan iyi. Arka kamera full hd video kaydı yapıyor ama full HD kimin umrunda. Artık 4K çekim yapan kameralar var. Ama ucuz bir cihaz için önemli bir değer.

Pil

Batarya değerlerine baktığımız zaman gerçekten bir çok cihazın parayı en çok kıstığı noktada Android One eli avcu açık davranmış. Donanım olarak daha yüksek özellikli bir çok cihazda bile böyle bir batarya kullanılmıyor ya da anca bu kadar kullanılıyor. Haliyle insanlar pil sorunu yaşıyor. Android One için önemli bir değer..

Çift sim kart

Android One beklendiği gibi çift sim özelliğiyle gelecek. Gelişmekte olan ülkelerde çift sim kart kullanımı oldukça fazla. Genelde ucuz telefonlara baktığınızda bu özelliği karşılamaya çalışıyorlar. Beklentilerden dolayı. Ülkemizde de durum aynı. Bu açıdan ülkemizde satılmaya başlaması halinde Android One'ın çift simkart özelliği tercih sebebi olacaktır.

Android One ucuz akıllı telefon

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top