0
Chrome'un Android sürümüne harika bir özellik ekleniyor. Masaüstü tarayıcılarda ve arama motorlarında kullanılan özellik şimdi Chrome Android'e geliyor. Chrome uygulaması sorduğunuz soruya siz bitirmeden cevap verecek ve cevabınız hemen önerilerde görülecek. Örneğin “Harrison Ford kaç yaşında?” (How old is Harrison Ford?‘ )yazdığınızda herhangi bir sayfaya girmeden herhangi bir şey okumdan öneriler kısmında sorunuzun cevabı görülecek.

Türkçe'de kullanılacak mı?

Bilmiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Bing2in masaüstü arama motoru sürümü için benzer bir özelliği devreye soktuğunu biliyoruz. Ama Türkçe sorulara cevap vermiyordu. Google'ın bu açıdan nasıl bir yol takip edeceği belli olmaz.

Nasıl çalışıyor?

Android için Chrome tarayıcısında bu özelliği kullanmak isteyenler şunları yapsınlar;
  1. Uygulamayı açın ve yeni sekmede adres çubuğuna chrome://flags yazın.
  2. “Answer in Suggest” bayrağını bulun.
  3. Genişletin ve “Enable” deyin.
Bu işlemden sonra bu özellik sizin için de kullanılabilir olacak. Elbette Google'ın bazı kalıpları mevcut. Bu özelliği daha etkin kullanmak için bazı kalıplara uymalısınız. Örneğin hava durumunu öğrenecekken şu şekilde arama yapmalısınız: Weather in [Şehir Adı] şeklinde olmalı. Weather in Ankara gibi.

Dediğimz gibi bu özellik ülkemiz için, Türkçe kelimeler için kullanılır mı, belki Türkçe sorulara yer verilir mi bilemiyoruz. Google'ın bir çok dünya dilinde destek verdiği bir gerçek ama böyle özellikler için detaylı hizmet verir mi göreceğiz.
Chrome 64-bit yayınlandı


İlgili – OmgChrome
Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top