0
Geçen sene bütün dönemlerde sürekli pazaray payı artan Windows Phone'a ne oldu da bu sene gerileme yaşanıyor? Microsoft ne yapıyor? Sadece çok düşük olan Windows Phone pazar payı neden hala geriliyor? İşte son durum;

Bu senenin ikinci çeyreğinde Windows Phone'un pazar payının düşmesi yatırımcıları olumsu etkiledi. Bu durumda elbette geliştiriciler ve kullanıcılarda etkileniyor. Bizim dikkat çekmek istediğimiz husus ise gerilemenin Nokia'dan Lumia ismiyle birlikte cihazlar ve servisler kısmının tamamen satın alınması. Artık telefon üretimiyle Microsoft ilgileniyor ve işin ilginç yanı bu olduğu anda gerileme başlıyor.

Nokia'nın bir dünya markası olduğunu herkes biliyor. Bir çok kişinin de bu nedenle Nokia cihazları tercih ettiğinden emin olabilirsiniz. Yazılım ve donanım bakımından kaliteli iş çıkaran Nokia, bu işi Microsoft'a devrettiğinde prestij maalesef Micosoft'a geçiş yapmadı. Bu durum telefon satışlarını direk olumsuz etkiledi ve Windows Phone'un pazar payı gerilemeye başladı.

Windows Phone'u sadece Nokia'dan ibaret saymak olmaz. Zira Microsoft'un üreticilere verdiği teşvik pirimleri Samsung, Sony gibi devlerinde Windows Phone işletim sistemli cihazlar üretmesini sağlayacaktı. Bununla ilgili haberler hala geliyor ama sanırız durum Windows Phone'un pazar payını arttıracak kadar iyi değil.
Windows Phone satışları

Windows Phone'un Pazar Payı Neden Düşüyor?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top