0
Twitter kullanıcı sözleşmesinde ve her türlü haklarının yer aldığı sözleşmede değişikliğe gidecek. Sebebi ise Robin Williams'ın kızının zorbalığa maruz kalması. Sosyal medya siteleri bu gibi durumlara izin vermediği için değişik önlemler alıyor. Şimdi olayı anlatalım;

Bildiğiniz gibi ünlü komedyen, sinema sanatçısı, sevdiğimiz bir oyuncu Robin Williams intihar etti. Olayla ilgili çok şey bilinmese de internette dolaşan haberler çok üzücü. Twitter'dan ve Instagram üzerinden Robin Williams'ın kızı Zelda Williams'a gelen mesajlar, Twitter'ın kullanıcı politikalarını değiştirmesi gerektiğini anlamasına yardımcı oldu. Atılan mesajlarda ünlü oyuncunun kendisini asmasının nedeni olarak kızı Zelda gösterildi. Bu tür mesajlar alan Zelda Williams zor zamanlart geçiriyor.

Biz elbette olayın arkasını, iç yüzünü göremiyoruz. Bu tip bir olay olup olmadığını da bilmiyoruz. Duymak istemediğimiz haberler aldık ama yapacak çok bir şey yok. Şimdi ilgilendiğimiz konu Twitter'ın kullanım politikalarında değişikliğe gitmesi. İnsanlara sosyal medya üzerinden mesajlarla zorbalık yapılması kabul edilemez bir durum. Twitter bunu engellemek için bir dizi değişikliğe gitmeyi düşünüyor. Olayı tetikleyen ise dediğimiz gibi Zelda Williams'ın aldığı mesajlar.

Geçmişte Facebook yüzünden intihar eden gençlerin haberlerini yapmıştık. İzinsiz yayınlanan fotoğraflar, Facebook üzerinden alınarak, yetişkin içerikli sitelerde yayınlanan fotoğraflar, gençlerin intiharına sebep olmuştu. Facebook, bu durumlara engel olmak için bir dizi güvenlik önlemi aldı ve almaya devam ediyor. Peki Twitter, zorbalık içeren mesajları nasıl önleyecek? Detayları merak ediyoruz. Keşke Robin Williams intihar etmeseydi.
Facebook güvenlik önlemlerini arttırıyor

Twitter Kullanım Sözleşmesini Değiştiriyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top