0
Sony'den Sony Worldwide Studios'ın şefi Shuhei Yoshida Gamescom'da şaka olarak nitelendirilen açıklamalarda bulundu ama konuşmasına ciddi ciddi devam edince dinleyenler söylediklerinin gerçek olduğunu anladı. Açıklamalara göre Sony, PS4'ün bu kadar ilgi görmesine anlam veremiyor. Şirket içinde satış araştırması da yaptıran yetkililer PS4'ün çok satılmasının açıklamasını hala bilmiyor.

Sony, 10 milyon PS4 sattı. Satış rakamı giderek artıyor. Sony, ürettiği malın neden bu kadar ilgi gördüğünü bilmiyor. Bizim bir kaç fikrimiz var;
  • Microsoft'un başarısızlığı
Microsoft, Xbox One isimli konsolunu Sony ile eşzamanlı denebilecek şekilde piyasaya sürdü. Çeşitli kotalarla satışlarını sınırlayan Microsoft, Sony'den bir adım geride başlamış oldu. Ayrıca Xbox 360 sahiplerinin PS4'e geçtiği düşünülüyor. Bu durum yine microsoft'un başarısızlığı olarak ta değerlendirilebilir.
  • Kaliteli bir konsol: PS4
Sony bu konsolda gerçekten iyi bir iş ortaya koydu. Gerek tasarım gerek performans olarak herkesi büyüyleyen konsol, insanların ilgisini çekti. Konsolun kalitesi kendi reklamını yaptı.
  • Stok sorunları
Kim ne derse desin nadir bulunan Bir şey her zaman değer kazanıyor. Sony uzun zamandır mali sıkıntılar içinde. Bu durum bir çok ürünün stok sorunu yaşamasına neden oldu. Cep telefonlarından konsoluna kadar. PS4 uzun zaman bazı bölgelerde satılamadı. Bu durum insanların gerçekten merakınız cezbetti ve onları satın almaya yöneltti. Etkili bir reklam yöntemi.
  • Oyun arşivi
Bildiğiniz gibi konsollar için özel oyunlar üretiliyor. PS4 içinde harika oyunlar üretilirken bu oyunların ciddi manada pazarın ihtiyacı olan oyunlardan seçilmesine dikkat edilmiş. Sony mantıklı yatırımlar yapmış. İlgi çeken oyunlar konsolun satılmasına katkıda bulunmuş.

Sony'nin başarısının başlıca nedenleri bunlar. Biraz şans biraz mantıklı yatırımla, PS4 inanılmaz bir satış rakamına ulaştı. Bundan sonra Sony'nin daha çok çalışması gerekiyor.
PS4 10 milyon sattı.

Sony: PS4 neden bu kadar çok sattı bilmiyoruz!

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top