0
EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı internet ve genel siber güvenliğimiz için bir dizi uyarıda bulundu. Polisin yaptığı uyarılarda banka mesajları dikkat çekiyor. Bugün kötü niyetli insanlar mesaj attığı numaranın istediği gibi görünmesini sağlayabiliyor. Bu nedenle özellikle banka içerikli mesajların nereden geldiğinden emin olmak gerekiyor.

Emniyetin yaptığı açıklamaya göre eğer banka içerikli bir mesaj aldıysanız o mesajda bahsedilenleri uygulamadan mutlaka banka ile iletişime geçip mesajın doğruluğunu teyit edin. Ne olacak demeyin, bu şekilde insanlar dolandırılıyor.

Bankayla ilgili hiçbir bilginin başka bir şahısla paylaşılmaması gerektiğine değinen polis açıklamasında internet üzerinen yapılan işlemlere de dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Özellikle banka işlemleri ve diğer özel işleriniz için arama motorlarını kullanmayın. Örneğin bir bankanın internet sayfasına erişmek için Google'da aratmak yerine direk internet sitesi adresini yazarak giriş yapın. Zira kötü niyetli kişiler bankaların sitelerini bire bir kopyaladığı gibi SEO çalışmalarıyla o sitelerin arama motorlarında üst sıralarda çıkmalarını da sağlıyor. Arama motorunda bankasını aratan kişi yanlış siteye girerek dolandırılıyor.
İnternette alışverlş yapanlar dikkat

Polis, Banka Mesajlarına Dikkat edin Uyarısı Yaptı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top