0
Microsoft'un yeni telefonu Lumia 730 sızdı. Bazı bilgiler ve görseller internette yayınlandı. Cihazın en dikkat çekici özelliği özçekim odaklı olması. Yani son zamanların modası olan özçekimler (selfie) Lumia 730 kamerası ve yazılımlarıyla hem basit bir şekilde yapılabilecek hem de daha kaliteli olacak.

Özçekim modası telefonları etkiliyor

İnsanların kendilerinin fotoğraflarını çekmesi tüm dünyada çok moda olunca telefon sektörü bundan etkilendi. Sırf bunun için telefon seçen insanlar var. Bu nedenle şirketler de cihazlarını özçekime uygun bir şekilde dizayn ediyor. Lumia 730 bunlardan birisi.

Kamera özellikleri

Özçekim için geliştirilmiş olan en önemli donanım ön kamera. Lumia 730'un önünde 5MP kamera bulunuyor. Ayrıca kamera yazılımları da özçekimi kolaylaştırmak ve kaliteli görüntüler elde etmek için yazılmış. Cihazın ekranı ise 4.7inc olacak. Yani hiçte küçük sayılmaz.

Sırf özçekim için telefon alınır mı bilmiyoruz ama insanların fotoğraf çekmek için kamerasının iyi olmasını istediğini biliyoruz. Bir çok şirket ön kamerayı sadece görüntülü görüşme yapabilmek için düzenliyor. Bu da kameranın kötü internet bağlantılarına adapte olmasını gerektiriyor. Sonuç olarak kameralarda hem maliyet hem de daha stabil bağlantı için görüntü kalitesi düşürülüyor. Ön kamerası kaliteli telefon arayanlardansanız Lumia 730'u bekleyebilirsiniz.

Lumia 720 Türkiye'de

Lumia 730 Hakkında

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top