0
Windows Phone satışları günden güne kötüye gidince Microsoft cephesinden olumsuz haberler yayılmaya başladı. Şuan sadece dedikodu olan bu haberler ilerde gerçeğe dönüşebilir çünkü Windows Phone satışları inanılmaz bir düşüş yaşıyor. Microsoft'un çok büyük yatırımlar yaptığı, uğruna Nokia'yı aldığı Windows Phone'un pazar payı %3.4'ten %2.5'e gerişemiş durumda. Bu gerilemenin sadece Windows Phone'da görülmesi, Android ve iOS'ta ilerleme olması dedikoduların güçlenmesine neden oluyor.

Microsoft kısa zamanda Windows Phone için yaratıcı çözümler bulmazsa ve 2016 yılına kadar Windows Phone kötü gidişini sürdürürse Windows Phone tarih olabilir. Belki bu süreçte insanları Windows Phone'a yönetltebilecek Nokia X gibi gelişmelere ağırlık verilebilir. Ne yapar bilmiyoruz ama Microsoft'un duruma acilen çözüm bulması gerektiğini düşünüyoruz.

Windows Phonelu cihaz satış rakamları 2013'ün ikinci çeyreğinde 8,4 milyonken bu senenin aynı döneminde 7,2 milyona düşmüş durumda. Android ve iOS her geçen gün kullanıcı sayısını arttırırken Windows Phone'daki bu gerileme olumsuz eleştirilere neden oluyor.
Windows Phone'un pazar payı neden düşüyor?

Micrososft Windows Phone'u durdurabilir

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top