0
Arama motorlarının internetin gündemini belirlediğini söylemek gerekiyor. İnternet aramalarının kaydını tutan Google'dan son zamanlarda ülkemizde neler aratıldığını öğreniyor ve sizlerle paylaşıyoruz. Bakın Google'da yakın zaman içinde neler aratmışız;

  1. Cumhurbaşkanlığı seçimi: Yakın zaman önce gerçekleşen seçimi Recep tayyip Erdoğan kazandı. Ve ülkemizde konuyla ilgili bilgi almak için internet kullanıldı. En çok canlı sonuçları almak için "cumhurbaşkanlığı seçimi" aramasını yaptık.
  2. Ersun Yanal: Ersun Yanalla ilgili haberler spor dünyasının gündemini oluşturudu. Futbol severlerde konuyla ilgili detaylı bilgi edinmek için "Ersun Yanal" aramasınu yaptı.
  3. Perseid meteor yağmurları: Harika bir görüntü olan meteor yağmurlarını merak edenler, son zamanların en ilgi çekici konusu olan "perseid meteor yağmurları" aramasını yaptı.
  4. Ebola virüsü: İnsanlar gelişmelerden haberdar olmak için haberin konusunu direk aratıyorlar. Sağlık kategorisinde yer alan ebola virüsü ile ilgili detaylı bilgi isteyen çok sayıda insan olmuş.
  5. Oy kullanmayana ceza: Seçimler gündemde olduğu için oy kullanamayacak insanların yaptığı bir arama "oy kullanmama cezası"... Seçimlerde milyonlarca insanın oy kullanmadığını hatırlatmakta fayda var.

Bu bilgilerin blog sahiplerine de çok yaradığını, internet gündemini takip ederek daha fazla ziyaretçiye ulaşabileceklerini söylemek gerekiyor.

Google'da Türkiye Gündemi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top