0
Chrome tarayıcıdan uzantı kaldrımak normal şartlarda çok basittir. Bu yazımızda asıl amaç Chrome'un uzantılar kısmından basit bir şekilde kaldırılamayan uzantıların nasıl kaldırılacağını göstermektir.

Chrome'dan uzantı kaldırma

Normalde bir uzantıyı kaldırmak için Chrome'da adres çubuğuna şunu yazın chrome://extensions/ daha sonra kaldırmak istediğiniz uygulamanın yanındaki çöp kutusu ikonuna tıklayın. Görseli inceleyin.
Google Chrome'dan Uzantı Nasıl Kaldırılır?

Chrome'dan kaldırılamayan uygulamaları elle kaldırmak

Bazı zararlı uygulamalar ya da istenmeyen yazılımlar Chrome'dan kolay bir şekilde kaldırılmaz. Bu uygulamaların yanında kaldır butonu çıkmaz. Peki bu kaldırılamayan uzantıları nasıl kaldıracağız? Bunun için aşağıdaki yolu takip edin.
  1. chrome://extensions/ bölümüne geçin ve uzantılarınızı görüntüleyin.
  2. Sağ üst köşeden “Geliştirici Modu” kısmına işaret koyun.
  3. Uzantıların altında açılan “Kimlik” kısmının yanındaki uzun kodu unutmayın.
  4. Görseli inceleyin.
Google Chrome'dan Uzantı Nasıl Kaldırılır?

Bu kimlik kodunu Chrome'un yüklü olduğu klasörün uzantılar kısmında dosya halinde bulacak ve onu sileceğiz. Bu işlem uzantının kaldırılmasını sağlayacak. Chrome uzantılarının bulunduğu dosya yolu şudur;

C:\Users\[KullaniciAdiniz]\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions

Kullanıcı adınız kısmınıza kendinizinkini yazmalısınız. Bu yol sizi Chrome uzantılarının olduğu yere götürecektir. Klasörlerden tek tek açabilirsiniz. Ya da yukarda verdiğim yolu düzenleyerek klasör adres çubuğuna yapıştırabilirsiniz.

Google Chrome'dan Uzantı Nasıl Kaldırılır?

Genelde bu klasörler gizlidir. Gizlilik nedeniyle klasörleri göremiyorsanız aşağıdaki yolu takip ederek klasörleri görünür yapın. İşlemler bittikten sonra ise tekrar klasörlerinizi aynı yöntemle gizleyebilirsiniz.

Windows'ta gizli klasörler nasıl görünürün yapılır?

Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme

Bu yolu takip ettikten sonra “Klasör Seçenekleri” kısmına tıklayın. Yeni bir sayfa açılacak. Bu sayfada “Görünüm” sekmesine geçin. Burada yer alan “Gizli dosya ve klasörler” kısmındaki işareti “Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster” şeklinde ayarlayın.

Şimdi bu işlemden sonra yukarıdaki yolu takip ederek klasörü bulabiliriz. Klasörün içince yer alan dosya isimlerini kaldırmak istediğimiz uygulama kimliği ile karşılaştırın. Kaldırmak istediğinizi silin. Chrome'u baştan başlatın. İşlemler bu kadar. Silemediğiniz uzantı silindi.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top