0
Facebook'ta mesaj atamıyorum, Facebook mesajlar özelliğim çalışmıyor gibi sorunları olanlara bir kaç uyarı yapmakta fayda var. Facebook kullanıcıların dikkat etmesi gereken husulardan birisi de spam yapmamaktır. Facebook'ta kimseye mesaj atamamanızın en önemli sebebi mesaj özelliğinizin Facebook tarafından engellenmesidir. Facebook mesajlarım neden engellenir?
  • Spam yaptığınız için.
  • Arkadaş listenizde olmayanlara sık sık mesaj attığınız için.
  • Aynı kişiyi mesajlarınızla rahatsız ettiğiniz için.
  • Uygulamalar nedeniyle bilginiz olmadan hesabınızdan mesaj gönderildiği için.
Bütün bunlar mesaj özelliğini kullanmanızı engelleyen durumlardır. Facebook'ta mesaj atamıyorum diyorsanız yukarıdaki maddeleri inceleyin.

Facebook kimsenin rahatsız olmasını istemiyor. Bu nedenle arkadaşınız olmayan bir kişiye sürekli mesaj gönderdiğinizde belli bir süre banlanırsınız ve mesaj gönderemesiniz. Bu çoğu zaman geçici bir önlemdir. Belli bir süre sonra mesaj özelliğiniz geri gelir.

Facebook'taki kişiler arkadaşınız olsa bile istemiyorsa mesaj göndermeyin. Sık sık mesaj atmayın. Çünkü mesajları şikayet etme özelliği var. Kişiler arkadaşınız olsa bile bir kaç kişi mesajlarınızdan rahatsız olduğu şeklinde şikayet gönderirse yüksek ihtimal mesajlar kısmınız banlanacaktır.

Bilmediğiniz uygulamaları beğendiğiniz taktirde bu uygulamalar sizin yerinize insanlar mesaj gönderebilir. Uygulama beğenirken ona bazı izinler veriyorsunuz. Bunlar arasında muhtemelen mesaj yazma özelliğinize erişme izni de bulunuyor. Güvenmediğiniz uygulamalar izin vermeyin. Yoksa sizin haberiniz olmadan spam yapacaktır. Bu durum şikayet edilmenize neden olacak ve mesajlar özelliğiniz ve belki yukarıda anlattığım bütün olaylar neticesinde Facebook hesabınız banlanacaktır.
Facebook'ta sesli mesaj nasıl gönderilir?

Facebook'ta mesaj gönderemiyorum

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top