0
Chrome kullanıcıları için çok güzel bir liste hazırladık. Bu yazımızda Chromium tabanlı 3 tarayıcıdan bahsedeceğiz. Chrome tarayıcıya alternatif olacak bu tarayıcılar ayrıca Chrome'dan vazgeçemeyenler için ideal. Çünkü bire bir Chrome altyapısını kullanıyorlar. Hemen başlayalım;

1 – SRWare Iron tarayıcı

Gizliliğe çok önem verenler için harika bir Chrome alternatifi. Chrome'un kendi kodlarından gizliliğinizi tehtid eden bütün özellikler, kodlar, uygulama ve uzantılar çıkarıldı. Birkaç örnek verelim, Chrome'un yaptığı öneriler bu tarayıcıda yok. Kurulum daha temiz ve özel. Alternatif hata sayfaları çıkarıldı. Hatalı bir adres girdiğinizde başka bir sayfaya yönlendirilmezsiniz. Hata raporu göndermez. Otomatik güncelleme özelliği kaldırıldı. Url takip özelliği kaldırıldı. Sizin güvenliğinizi düşünerek yapılan bu çıkartmalar belki bir çoğunuzun işine yarıyor ama gizliliğim daha önemli diyorsanız mutlaka SRWare Iron tarayıcıyı deneyin.


İlgili – SRWare Iron

2 – Comodo Dragon tayaıcı

Chromium tabanı bir diğer tarayıcımız Comodo Dragon güvenliğe önem veriyor. Chrome'dan farklı olarak daha sıkı güvenlik önlemleri alan tarayıcı güvenlik isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Zararlı yazılımlardan korunursunuz. Zararlı kodlar barındıran internet sitelerinden korunursunuz. Ayrıca gizlilik önlemleri de sıkı olan bir tarayıcıdır.


İlgili - Comodo Dragon

3 – Torch tarayıcı

Ben hiç bir şey istemiyorum ama müzik, video ve oyunla ilgileniyorum diyenler Torch tarayıcıyı denemeliler. Chromeium tabanlı bu tarayıcı sosyal bir tarayıcı özelliği de gösteriyor. Entegre paylaş, müzik, oyun, video indirme ve torrent indirme özelliği sayesinde çok popüler bir tarayıcı olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarayıcının içinde multimedyayla ilgili herşey var.


İlgili – Torch 

Chrome'dan vazgeçmem diyenler için Chrome özelliklerini ve görünümünü sergileyen 3 tarayıcıyı listeledik. Kendi beklentilerinize göre birini seçebilirsiniz. Bu tarayıcıların 3 farklı özelliği mevcut. Hangisi ilginizi çekiyorsa seçim sizin.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top