0
Microsoft Bing'i geliştirmeye devam ediyor. Bing'e son eklenen güncellemeyle birlikte bundan sonra Bingle muhabbet edebilirsiniz. Bing bundan sonra sorulan sorulara cevap veriyor. Google, bu özelliği çok önceden devreye sokmuştu. Hatta arama motorunun algoritmalarını düzenleyerek, soru cevap şeklinde web sitesi içeriklerine daha çok değer vermeye başlamıştı. Aynı şeyi Bing'te yapmaya başladı.

Bundan sonra Bing ile yaptığınız aramalarda Bing'e direk soru sorabilirsiniz. Gerçi özelliğin Türkçe Bing'te ve Türkçe sorularla çalıştığından emin değiliz. Hatta ben çalışmadığını söyleyebilirim ama Türkçe'ye geliştirileceğinden eminim. Ama şimdilik kullanılmaz durumda. İngilizce sorulara ise gayet güzel cevaplar veriyor.

Bir çok arama motoru Google'ın izinden gidiyor. Bu Google için ne kadar iyi birşeyse kullanıcılar için çok kötü bir durum. Google tekel kurmuş durumda. Hatta bir çok Avrupa ülkesinde bu durumdan rahatsızlık duyulduğu için çeşitli çözümler arandığını söylemek gerekiyor. "Google arama sonuçlarında başka arama motorlarına yer verecek" Bu haberimizden kontrol edin. Daha iyi arama sonucu verdiği için herkes Google'ı tercih etmekte ve bu durum bizi kısıtlıyor. Diğer arama motorlarının daha hızlı ve özgün şekilde gelişmesi gerekiyor.

Bing'te Gelişmler

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top