0
Dizimag'ın kapanışını duyurmuş ve çok eleştirmiştik. Konuyla ilgili şu haberlerimize göz atabilirsiniz. “Dizimag Kapandı” , “Dizimag'a Warner Bros. Dava Açmış” O haberlerde bu tür sitelerin sonunun aynı olacağından bahsetmiştik. Sonunda başka bir yabancı dizi sitesinin sonu geldi. Yabancı Dizi İzle sitesi kapandı.

Sitenin kapanışıyla ilgili herhangi bir açıklama yok. Siteye girmeye çalışanlar el sallayan bir animasyonla karşılaşıyor. Sayfa başlığı ise “Kapandı” olarak düzenlenmiş. Sitenin neden kapandığı ile ilgili bir kaç tahminde bulunmak zor değil. Çok uzun zamandır, torrent ve direk indirme sitelerine en çok zorunu çıkana sinema sektörünün bir detskçisi daha oldu. Kanallar da dizilerinin internette yayınlanmasını istemiyor.

Bir çok kanal, kendi internet sitelerinde dizilerin bütün bölümlerini yayınlıyor. Bunun yanında ücretli sistemler olan netflix gibi sitelerde bir çok dizinin bölümlerini anında veriyor. Kanallar ve ücretli sistemlerin çalışmaları neticesinde dizi yayınlayan siteler kapatılıyor.

Ülkemizde de konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Hukuk yoluyla kanallar, Türk dizilerini yayınlayan Youtube kanalı yada internet siteleriyle mücadele ediyor. Dizinin bir tek kendi internet siteleri üzerinden izlenmesini istiyor. Türk dizileri için durumu normal karşılayabiliriz ama yabancı dizileri yayınlandıklarında izleyebileceğimiz, hem de altyazı bulabileceğimiz bir kanal sitesi yok. Bu nedenle yabancı dizi izleme internet sitelerine her zaman ihtiyaç var.

Bundan sonra nasıl yabancı dizi izleyeceğim diyenler için torrent sitelerini öneriyorum. Herhangi bir torrent sitesinden yabancı dizi takip edilebilir. Özellikle eztv sitesinin yabancı dizi konusunda çok ileri seviyede olduğunu söylemek lazım. Kendi dizi listenizi yapıp yayınlandığında anında listenizde belirmesini sağlayabiliyorsunuz.

Yabancı Dizi Siteleri Bir Bir Kapanıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top