0
Android'in sahibi Google, Tizen işletim sisteminden oldukça rahatsız. Google'un CEO'su Larry Page bu rahatsızlığını Samsung'a iletti. Samsung ile üst düzey bir görüşme gerçekleştiren Google, Tizen'i istemediğini açıkça belirtti. Peki neden şimdi?

Bildiğiniz üzere Tizen hakkında uzun zamandır haber yapıyor ve gelişmelerini takip ediyoruz. Uzun zamandan beri varlığını sürdüren, Samsung'un mobil işletim sistemi Google'ı daha önce değilde neden şimdi rahatsız ediyor?

Kısaca geçmişe dönersek Google'ın neden rahatsız olduğunu açıklayabiliriz. Çok uzun zaman önce Asya'da Tizen operatör cihazları ile tanıtılacaktı. Operatörler tanıtımdan vazgeçtiler çünkü Tizen hem Android'den çok farklı Bir şey sunmuyordu hem de tam olarak gelişmemişti. Operatörler riske girmek istemedi. Durum Avrupa içinde aynı şekilde oldu. Zaman içinde ilerleme kaydeden Tizen, Samsung'un giyilebilir teknolojileri için yayınlandı ve hala kullanılıyor. Yakın zaman önce Samsung Tizenli bir cihazını yine tanıtmaktan vazgeçti. Bunun sebebi ise uygulama mağazasının yetersiz olmasıydı. Bu kötü gidiş Google'ın Tizeni umursamamasına neden oldu.

Google'ın Android Wear isimli bir giyilebilir teknolojiler için geliştirdiği işletim sistemi mevcut. Samsung'un Tizen'i Galaxy Gearlarda kullanması ve başarılı olması, Google'ı endişelendirdi. Ayrıca Samsung'un ilerideki bütün cihazlarında Tizen'i kullanacağı söylentileri de Google'ı kızdırdı. Bildiğiniz gibi Samsung cihazları Android'in bel kemiği.

Şimdi ne olur diyenlere gelecekten haber verelim. Google, Samsung'a daha da yakınlaşabilir. Samsung Tizenle başarılı olursa bu Google'ın işine gelmez. Bu nedenle Google, Samsung'a taviz verecek. Nexus ve yeni çıkacak (belki başka isimle) sürümlerini Samsung'a ürettirebilir. Ya da Samsung cihazlarına Android'in yeni sürümleri için öncelik verebilir. Bu şekilde Samsung ve kullanıcılarına ayrıcalıklar tanıyarak, Samsung'un Android'den kopmamasını sağlamaya çalışabilir.

Tizen Yine Ertelendi, Galaxy Z

Google Tizen'den Rahatsız

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top