11
Herkesin uzun süre beklediği ve beta olarak sunulduğunda beğenilmeyen ve ardından herkesi eski sürüme yani Jelly Bean'e dönmek istediği General Mobile Discovery Kitkat'tan JellyBean'e yani GMD için Android 4.2.1 sürümüne nasıl geri dönersiniz? Forumlarda ve gruplarda sıklıkla tartışılan bu konu General Mobile şirketini harakete geçirdi ve insanların kolaylıkla geri dönüş yapabilmesi için bir güncelleme hazırlandı.

Aşağıda anlatılan işlem telefonu sıfırlayacak ve tüm verilerinizi silecektir. Bu nedenle herşeyden önce yedekleme yapmalısınız. Yedeklemenizi Titanium Backup Pro ya da Helium Premium ile yapabilirsiniz. Yedeklemeyi Sdkarta yapın ve kuruluma başlamadan önce SD kartınızı telefondan çıkarınız. Bununla birlikte şarjınızın en az %50 olduğundan emin olun. Garanti olsun diye %100 şarjla işlemlere başlamanız önerilir. Çok kısa bir işlem olsa da belli olmaz.
  1. Buradaki dosyalardan birini indirin. Telefonuz hangisi ise onu indirin. GMD 4GbGMD 16Gb
  2. Telefonla indirdiyseniz dosyalar “Download” klasöründe olacaklar. Bilgisayarla indirdiyseniz usb ile bağlanın ve telefon hafızasında bulabileceğiniz bir yere kaydedin.
  3. Dosya isminde ve formatında (zip) herhangi bir değişiklik yapmayın. Olduğu gibi kaydedin.
  4. Sistem Güncelleme – Menü Tuşu – Yerelden Güncelleme yolunu takip ederek dosyanızı yüklediğiniz konumu seçin. Yazılım dosyasını seçin.
  5. Güncelle butonuna tıklayarak güncelleme işlemini başlatın. Telefonu kedni haline bırakın. 5 dk'dan fazla bir zaman alacaktır. Bekleyin.
Bu işlem sizi Jelly Bean sürümüne döndürecektir. Yakında KitKat full sürümle çıktığında stabil olacak ve telefon üzerinden güncelleme yapılabilecek. O zaman sürümünüzü tekrar değiştirebilirsiniz.

Buradan indireceğiniz dosya her zaman işinize yarayabilir. Bu nedenle dosyanızı yedekte tutun.

GM Discovery KitKat'tan JellyBean'e Nasıl Dönülür?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. KitKat full sürümü ne zaman gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüs belli değil, geliştirme devam ediyor.

      Sil
  2. Bu işlemde root oluyomu bide her şey çalışıyor mu

    YanıtlaSil
  3. Tlfon rootlu bisey olurmu peki fograflar gdyrmu

    YanıtlaSil
  4. vallah allah razı olsun ısımızı cozduk 10 dakkada bıttı resımler rehber hepsı duruyor ellerınıze emegınıze saglık

    YanıtlaSil
  5. yanlış paket diyor, kabul etmiyor.?

    YanıtlaSil
  6. Gerçersiz dosya diyo lütfen yardimci olun

    YanıtlaSil
  7. Telefon hafizasi 16 gb fakat yetersiz alan diyo indirmiyo. Yardimci olur musunz

    YanıtlaSil
  8. Telefon hafizasi 16 gb fakat yetersiz alan diyo indirmiyo. Yardimci olur musunz

    YanıtlaSil
  9. discovery 4 gb lık telefonuma kitkat sürümünü yükledim nerden yükledim arkadaş pişman etti.wifi çalışmıyor sürekli dönüyor güncellemeler berbat hiç bir işe yaramıyor.Sitesinde telefonu satmak için o kadar şey yazıp çizmşler ama satana kadar tabi.uzak durun bu markadan arkadaşlar.kötü telefon demiyorum ama sorunları çok destek yok

    YanıtlaSil

 
tic
Top