0
Size her gün bildirim geliyor olabilir. Arkadaşlarınızdan biri sizi herhangi bir paylaşımda yorumda veya fotoğrafta etiketlemiş olabilir. Bazı uygulamalar dikkat çekmek için bu yöntemi kullanıyor. Gereksiz yere sizi etiketleyerek dikkatinizi çekmeye çalışıyor. Bu etiketler spamdır ve genelde virüslü sayfalara giden linklerle yapılır. Birçoğumuz da hiç ilgimizin olmadığı açık saçık fotoğraflarda etiketlenir ve arkadaşlarımıza karşı mahçup oluruz. Bu durumu engellemenin bir yolu var.

Facebook etiket virüsünden kurtulun.

İlk olarak Facebook etiket virüsünü sizin yaydığınızı düşünerek çözüm üretelim. Bu duruma neden olan en önemli etken beğendiğiniz ve çeşitli yetkilere izin verdiğiniz uygulamalardır. Şu yolu izleyin ve sorunu çözün.
  1. Burada karşınıza çıkan ve bilmediğiniz uygulamaları kaldırın.
  2. Kaldırmak için X işaretine tıklayın ve “Kaldır” butonuna tıklayın.
Facebook İstenmeyen Etiketlerden Nasıl Kurtuluruz?

Bu kısımda güvendiğiniz ve spam yapmadığını bildiğiniz uygulamalara dokunmanıza gerek yok. Bu aşamadan sonra sildiğiniz uygulama sizin adınıza kimseyi etiketleyemeyecek.

Bir diğer durum ise başkaları tarafından sizin etiketlenmeniz. Bu durumda kişinin uygulamalarına müdahale edemeyeceğiz ama sizi etiketlemesine de izin vermeyeceğiz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin.
  1. Bu linkten Facebook zaman tüneli güvenlik sayfasına gidin.
  2. Burada “Zaman tünelime kimler bir şey ekleyebilir?” kısmında ayar yapacağız.
  3. İkinci satırda yazan “Arkadaşlarının seni etiketlediği gönderiler, zaman tünelinde gözükmeden önce onayına sunulsun mu?” kısmına tıklayın ve butonu “Açık” şeklinde ayarlayın.
Facebook İstenmeyen Etiketlerden Nasıl Kurtuluruz?

Bu işlem herhangi biri sizi etiketlediğinde etiketin herkes tarafından görülmesi için onayınızın alınmasını sağlayacaktır. Yani haberiniz olmadan zaman tünelinde hiçbirşey paylaşılamayacak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top