0
Güvenlik kategorimiz için önemli bir haberl. Avrupa Merkez Bankası hacklendi. Bu haberi yapma sebebimizi vererek sizleri uyarmak istiyoruz. İnternet ortamında bankalar bile hacklenebiliyor, koskoca dünya devi şirketlerin bilgileri çalınabiliyor, o hale hiç güvende değiliz.

İnternetin hayatımıza girdiği şu günlerde güvenlik zafiyetlerini ortaya koyan haberler canımızı sıkıyor. Bir grup hackerın Avrupa Merkez Bankasını hacklemesi elbette çok önemli bir olay, zira bankanın güvenlik önlemlerinin üst düzey olmas gerekiyor.

Yapılan açıklamada 20 bin adet e-posta adresinin çalındığı belirtiyor. Bilgileri yetkililer de doğruluyor. Çalınan posta adreslerinin şifrelenmeyenler olduğu vurgulanmaya çalışılıyor. Şifreli verilere ve hassas bilgilere kimse ulaşamadı deniliyor ama ne kadar doğru. O e-posta adreslerinin neden şifreli olmadığı ise açıklanmıyor. Frankfurt polisi olay üstünde çalışmalarını sürdürüyor.

Koskoca Avrupa Merkez Bankasını hacklemeyi başaran insanlar internet üzerinden neler yapabilir düşünün. İnternetten alışveriş yaparken, herhangi bir bilgi paylaşırken ve hatta bilgisayarınızdaki bilgileri bile özenle koruyun çok dikkatli olun.

Avrupa Merkez Bankası Hack Olayı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top