0
Bütün akıllı cihazlarda olduğu gibi Androidli akıllı cihazlarda da enerji sorunu yaşanıyor. Bazılarımız için bir akıllı telefonun pili 5 – 6 saat bile dayanmıyor. Bu duruma basit çözümlerle engel olabilir ve pil ömrünü uzatabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için telefon ekranınızı daha iyi yöneterek enerjiden tasarruf edebileceğinizi göstereceğiz.

Telefon ekranı – enerji ilişkisi

Bu yazımızın bazı alanları sizin “o zaman akıllı cihazı neden aldım?” şeklinde soru sormanıza neden olabilir. Ama bu yöntemler pilinizi daha uzun süre kullanmanıza yarayacak ve Androidli cihazınızın şarj sorununu çözecek. Telefonun ana ekranının pilinize ne gibi etkileri var?

Duvar kağıdı gereksizdir

İlk olarak bahsedilmesi gereken telefonun ekranıdır. Ana ekranda kullandığınız tema, ve duvar kağıtları pilinizin çabuk bitmesine neden olur. 3D duvar kağıtları ve canlı duvar kağıtları enerjiey aç canavarlar gibidir. Adete pilinizi emerler. Bu nedenle ana ekranınızın sade olmasını tavsiye ediyoruz.

AMOLED için koyu renk

Özellikle AMOLED ekranlar için koyu renkli arka plan kullanmanızda yarar var. AMOLED ekranların beyaz ve diğer parlak renklerde daha çok enerji tükettiği biliniyor. Bu nedenle siyah arka planlar seçmeniz öneriliyor.

Widgetler enerji düşmanıdır

En önemli sorunlardan birisi ise widgetler. Telefon kullanımını inanılmaz kolaylaştıran widgetlerin ana ekranda bulunması çok daha fazla enerji tüketimine neden olmaktadır. Ana ekrana koyduğunuz bir hava durumu widgeti uygulamanın kendisinden sürekli bilgi çekmeye çalışır. Bir yandan internete bağlanmaya çalışır. Bu durumların hepsi ekstra ram ekstra enerji gerektirir. Bu nedenle ne kadar az widget o kadar az enerji tüketimi demektir.

Sade bir ekran uzun kullanım süresi

Bu önerilerle ekranınız çok sade görünecek ama şarjınızın aynı kullanımla 1 ya da 2 saat daha fazla gittiğini göreceksiniz. Uzun vadede bu fark daha da belirgin olacaktır.

Android Pil Sorunu Nasıl Çözülür?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top