0
Google'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Google I/O 2014 etkinliğinde tanıttığı ve hepimizi çok heyecanlandıran Android L sürümünden çok önemli bilgiler geliyor. Android L'nin en önemli özelliklerinden birisi pil dostu olması. Android geliştiricileri, Android L'nin bir çok özelliğini pil tasarrufu sağlayacak şekilde ayarlıyor.

Android'in pil sorunu çözülüyor

Android 4.4'ü ram konusunda çekilen sıkıntıları azaltmak için tasarlayan Google bu sefer pil sorununa çare arıyor. Akıllı telefonların en büyük problemlerinden birisi olan enerji tüketimi, bir çoğumuzun yedek batarya ya da şarj aleti ile gezmesine neden oluyordu. Bu sorun daha büyük pillerle aşılmaya çalışılsa da estetik açıdan uygun olmayan bu durum bir çok telefon üreticisi tarafından tercih edilmiyordu. Google, yeni Android sürümü olan Android L ile bu duruma çözüm bulacak.

Android L pil tasarrufu

Android L'nin pil tasarrufu konusunda önemli özellikleri olacak. Bu sürüm size pil ile ilgili çok önemli istatistiksel bilgileri anında sunacak. En çok pile yüklenen uygulamaları anında gösterecek ve bu gibi tüketimi sınırlandırmak için sizlere kolay yollar sunacak.

Project Volta ile %36 pil tasarrufu

Google'ın Android L ile ilgili bu projesine “Project Volta” ismi verilmiş. Bu haberler internete yayılınca Ars Technica Android L üzerinde deney yaparak tasarrufun gerçek olup olmadığını araştırmış. Çıkan sonuçlar Android L'nin %36 oranında tasarruf sağladığını gösteriyor.

Android L Pil tasarrufu Sağlıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top