0
Sizler için akıllı telefonlar daha uzun süre nasıl kullanılır, şarjın daha uzun süre gitmesi nasıl mümkündür, pilin çabuk bitmemesi için neler yapılır gibi sorulara basit çözümler bulduk. Bu yazıda maddeler halinde veriyoruz. Uygulaması çok kolay.

Telefonlar nasıl daha az enerji harcar?

  1. Senkronizasyonu kapatın. Gerekliyse belli zamanlarda kendiniz açın. Gerekli değilse sürekli kapalı kalsın. Telefonunuzu weble eşitleyen bu özellik bir çok kişinin işine yaramıyor.
  2. Ekran parlaklığını otomatik yapın. Bu mümkünse mutlaka kullanın. Bazı telefonlarda ekran parlaklığı otomatik ayarlanabiliyor. Karanlık ortamda ekran parlaklığı düşerken aydınlık ortamda yükseliyor. Bu özellik inanılmaz bir enerji tasarrufu sağlıyor.
  3. Arka plan uygulamalarını kapatın. Bir uygulamayı kullandıktan sonra mutlaka arka plandan kaldırın. Arka planda çalışan uygulama ram tüketir ve enerji harcar. Buna gerek yoktur.
  4. Greenify kullanın. Root isteyen bu uygulamayı mümkünse kullanın. Bu uygulama sizden izinsiz çalışmasını istemediğiniz uygulamaları sürekli uykuda tutar. Greenify ile ilgili buradan bilgi alın.
  5. Gereksiz widget kullanmayın. Ekranınızda sadece görünüş olsun diye widget kullanmayın. Widgetler sürekli ana uygulamadan bilgi çektiği için çok fazla enerji tüketir. Mümkünse kullanmayın.
  6. Mobil internet ve wifi kapalı olsun. Sürekli online bir insan değilseniz mutlaka internetinizi kullanacağınız zaman açın. Mobil internet uygulamalarınızı internete bağlı tutacaktır. Bu enerji tüketimine neden olmaktadır. Wifi içinde durum aynı. Bazı telefonlarda ekranı kapatınca wifiın kapanması özelliği mevcut. Bunu mutlaka kullanın.
  7. GPS ve Bluetooth gibi bağlantı seçenekleri mutlaka kapalı olsun. Bunlar size gerekli olduğunda açılması gereken özelliklerdir. Çok fazla enerji tüketirler.
  8. Amoled ekranlı cihazlar için siyah ve koyu arka planlar seçin. Bunlar enerji tüketimini azaltacaktır. Bununla birlikte ekranda canlı duvar kağıdı kullanmayın. Çok enerji tüketiyorlar.
  9. Batarya kalibrasyon uygulamalarını kullanın. Bu uygulamalar gerkesiz işlemleri görmenizi ve engellemenizi sağlar, enerjiden tasrruf ettirir. Enerjinizi daha etkin şekilde kullanmanıza yardımcı olur. DU Battery Saver PRO ve Widgets önerimizdir. Ayrıca 2 Battery Pro uygulamasını da deneyebilirsiniz.
  10. En önemli durum ise şu cihazınızın şarjını tam doldurun. Günümüz bataryaları cihazınızı şarjdan kısa sürede çekseniz de etkilenmiyor ama yarım şarjla yola çıkmayın. Şarjınızı tam dolduğundan emin olun ve mümkünse sürekli Orijinal şarj aletinizi kullanmaya çalışın.
Verdiğimiz bu 10 tavsiye ile cihazınızın enerjisini uzun süre kullanmasına yardım edebilirsiniz. Bu normal batarya ve şartlarda size 2 saate kadar daha uzun kullanım sunacaktır. Sık telefon kullanan biri değilseniz bu tavsiyelerle cihazınızın şarjının 1 gün daha fazla gitmesini sağlayabilirsiniz.

Konuyla ilgili yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Akıllı Telefon Enerji Sorunu Nasıl Çözülür?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top