0
Tokyo polisi gelen şikayetlerin artması üzerine LINE yetkillilerini ifade vermeye çağırdı. Kullanıcı şikayetleri, son zamanların popüler mobil mesajlaşma platformu olan LINE'ın güvenlik konusunu hiçe saydığı yönündeydi. Bazı kullanıcılar, kendilerinden izinsiz hesaplarına başkaları tarafından erişim sağlandığı yönünde şikayet ettiler. Şikayetler artınca polis harakete geçmek zorunda kaldı.

Tokyo polisi LINE Corp ile şikayeti olan kullanıcıları dinledi. LINE'dan yapılan açıklamada herhangi bir güvenlik riskinin bulunmadığı vurgulandı. Yapılan en önemli tavsiye ise başka yerde kullandığınız giriş bilgilerini LINE için kullanmayın oldu. Yapılan açıklamanın tamamı aşağıdadır.

“Line dünyanın her yerinde güvenli ve en dinamik hizmetleri sunarken kullanıcı mahremiyetini korumayı ve düzenli hizmet desteği vermeyi en önemli önceliği olarak görmektedir. Kimi vakalarda, birden çok hizmet veya internet sitesinde sürekli aynı kullanıcı adı ya da şifreyi kullananların kişisel bilgilerine zayıf korumalı hizmet veya internet siteleri üzerinden ulaşılarak Line hesabına izinsiz erişim yapılabildiği görülmektedir. Tüm dünyada giderek daha popüler hale gelmekte olan Line, kullanıcılarını Line’a özel bir şifre kullanmaları ve bu şifreyi düzenli aralıklarla değiştirerek kişisel bilgilerini korumaları doğrultusunda uyarıyor. Aynı zamanda kullanıcıların bilgilerini kamuya açıklamamaları da önem taşıyor.
Bunlara ek olarak kullanıcılar tanımadıkları kişilerden gelen mesajları engellemek için ayarlar menüsündeki ‘Mesajları Reddet’ seçeneğini kullanabilir; istenmeyen mesaj, bağlantı ve reklamları engelleyebilir ya da rapor edebilirler. Aynı zamanda kullanıcıların tanımadıkları kişilerden gelen içerik ve bağlantıları açarken de özel bir dikkat göstermeleri önemlidir.”

LINE Güvenli Mi?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top