0
Son günlerde Google Play'den herhangi bir uygulama güncellediyseniz mutlaka, bir yenilik yaptıkları ile ilgili uyarı almışsınızdır. Google izinleri görmemizi kolaylaştıran, izinlerin ne işe yaradığını ve ne yapacağını anlamamızı sağlayan bir güncelleme yayınladı. Bu sayede uygulama yükleme konusunda insanların daha bilinçli olacağı düşünülüyor ama işin bir de riskli tarafı mevcut.

Android Police sitesinin farkettiği açık sizi sıkıntıya sokabilecek nitelikte. Google, uygulama izinlerini artık guruplar halinde gösteriyor. Bu izinleri anlamamızı kolaylaştırıyor ama eğer bir uygulamada gurup halinde bir değişiklik olmazsa, değişiklikler tek bir özellikte ve basit kalırsa uyarı almıyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğimiz durumu açıklamaya çalışalım. Eski sistemde bir uygulamanın sahibi tarafından izin istekleri değiştirildiğinde, siz o uygulamayı güncellerken, tek bir özellik bile değişse Google Play sizi uyarıyor ve yeni izin isteklerini gösteriyordu. Şimdi sistem değişti ve izinler gruplar halinde gösterilmeye başlandı. Bir gurup içinde bir izin değiştirilirse bu size gösterilmiyor çünkü grup değişmediği için sistem uyarı vereye gerek duymuyor.

Google bu açığı kapatır mı bilmiyoruz ama şimdilik çok dikkatli olmanız gerekiyor. Kötü niyetli uygulamaların çoğaldığı günümüzde bu fırsattan yararlanmak isteyen bir çok uygulama Google Play Store'da kol geziyor.

Google Play'de İsin Güncellemesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top