0
Amerika'da Alamo Drafthouse sinema zinciri, sinemalarına Google Glass ile girilmesini yasakladı. Yasağın sebebi olarak video kaydı yapıldığını gösteren herhangi bildirime sahip olmaması. Google Glass HD video kaydı yapabiliyor ve kayıt esnasında herhangi bir yerinde herhangi bir ışık yanmıyor. Bu nedenle Google Glass uzun zamandır özel hayatın gizliliğini de tehdit edecek şeklinde yorumlar yapılıyor.
Google Glass bir çok yerde yasak
Daha önce çıkan haberlere baktığımızda Google Glass'ın özellikle bazı barlarda yasaklandığını görüyoruz. Bara eğlenmeye gelen insanların çeşitli amaçlarla görüntülerinin alınması durumu, işletme sahiplerini korkutmuş görünüyor. Bu nedenle yine Amerika'da bazı barlarda Google Glass yasaklandı.
Google değişiklik yapacak mı?
Google'ın özellikle giyilebilir teknolojisi olan Glass ürününde çok geç kaldığı yönünde yorumlar mevcut. Bir çok şirket kendi gözlüklerini piyasaya sürmüşken, ana fikrin sahibi Google daha deneme aşamasında bulunuyor. Belki de bu yasaklar ve çeşitli kanuni engeller, şirketin başına bela olmasın diye yavaş adım atılıyor. Bu kadar yasaktan sonra Google, tasarımda değişikliğe gidip Google Glass'a kayıt esnasında yanan bir bildirim ışığı koyabilir.

Bütün Google Glass Haberleri

Google Glass Sinema Sektörü İçin Tehlikeli

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top