0
Defiance bilgisayar ve konsol oyunu olan, bunun yanında Syfy kanalında yayınlanan bir dizisi olan büyük bir proje. Dizi ve oyun neredesye aynı anda piyasaya çıktı. Trion, Defiance oyununun yapımcısı, oyun çıkmadan önce, oyunun dizi ile ilişkilendirileceğiniz, bu hafta dizide gördüğünüz bir olayın güncelleme ile oyuna ekleneceğini, dizi içindeki karakterlerin hepsinin oyuna ekleneceğini ve hikayenin bu şekilde sürekli geliştirileceğini, aynı zamanda dizi senaryosuyla ilerleyeceğini söylemişti. Bunların çok azı gerçekleşti.

Şu sıralar, oyunu oynayan varsa bilir, dizideki karakterleri oyun içinde sıkça görmek mümkün. Hikaye örgüsü pek benzemiyor. Ama temeller aynı. Şimdilerde Defiance'ın çok uzun zaman önce verdiği bu sözler biraz daha gerçeğe dönüyor. Defiance oyun ve dizi ilişkisi artıyor.

Defiance'ın 2. sezon 2. bölümünde canlı olarak verilecek bir kodu oyun hesabınıza girerek oyun içi kıyafet kazanabiliyorsunuz. Bu durum özellikle arşivciler için çok önemli. Dizi yayınlanırken dizi içinde bir kod verilecek ve bu kodu Defiance EGO kısmında “Redeem” etmeniz gerekecek.

Bu tür basit etkinlikle oyunun güncelliği sürekli korunmuş olurken, oyuncuların dizinin izleyicilerine dahil edilmesine ve dizi izleyicilerinin de belki oyuna dahil edilmesine çalışılıyor. Eğer Trion en başta verdiği sözleri daha hızlı yerine getirirse, “Hiç Bitmeyen” RPG kavramını gerçekleştirebilir. Bunu şu sıralar en iyi şekilde Guild Wars 2 oyununda görüyoruz ki aylık güncellemelerle oyun sürekli farklı ve güncel tutuluyor. Elinde bir de dizi olan Trion'un bunu yapması daha kolay olacaktır.

Defiance oyunu ücretsiz oynanabilir olduğu için TPS Shooter seven herkese hitap ediyor.

Defiance Dizi – Oyun İlişkisi Artıyor

İlgili – Defiance

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top