0
Son zamanların en çok sıkıntı çeken şirketlerinden birisi kuşkusuz Sony... Geçtiğimiz mali yıl verilerini açıklayan şirket 1,25 milyar$ zarar ettiğini açıklamıştı. Sony, zor durumda olduğunu sadece bununla göstermiyor. PS4 stok sorunu, yeni çıkan akıllı telefon modellerindeki ön sipariş sıkıntıları, Vaio'nun satılmaya çalışışması hatta akıllı telefon kısmının bile satışının söz konusu olması, Sony'nin nasıl bir durumda olduğunu gözler önüne seriyor. Geçmişte yazdığımız haber: SonyZor Durumda

Önümüzdeki yılda zarar edecek

Sony'den yapılan açıklamalarda şirket uzun bir süre kendini toparlayamayacak. Yetkililerden gelen açıklamaya göre şirketin bir süre daha kara geçemeyeceği konuşuluyor. Yapılan tahminlere göre önümüzdeki sene Sony 490 milyon $ zarar edecek.

Bütün olumsuzluklara rağmen sorunları çözeceğine inanan Sony yetkilileri ilk etapta zararın boyutunu küçültecek. Şirketin en iyi gelir getiren konsol kısmındaki sorunların halledilip gelirlerin arttırılması bekleniyor. Xperia modellerinin satışlarıda iyi gidiyor. Sony ilk önce tedarik sorunlarını halletmeli.

sony zarar edecek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top