0
İngiltere'de gerçekleştirilen bir buluş, kobay kavramnı tamamen değiştirilebilir. Özellikle hayvan hakları savunucularının karşı çıktığı, hayvanlar üstünde deney yapma durumuna son verecek olan bu buluş bir deri tabakası. King's College bilim insanları insan derisine çok yakın özellikte yapay deri üretmeyi başardı. Bundan sonra deri ile iglili deneylerde, ilaç geliştirmelerinde ya da cilt kanseri tedavisi için deneylerde hayvanlar kullanılmayacak.

Verilen bilgiye göre daha önce de yapay derinin üretildiği ama insan derisine benzerlik konusunda başarılı olunamadığı belirtildi. Bu seferki buluş insan derisine çok benziyor. Benzerlik ise geçirgenlik ile ölçülüyor. Yeni üretilen yapay deri, insan derisi gibi geçirgen bir özelliğe sahip.

Bilim insanlarının deri kök hücrelerinden elde ettiği bu yapay deri, geleceğe her konuda ışık tutacak nitelikte. Hayvanların bu konuda kobay olmaktan çıkmasının yanında, deri hastalıklarının tedavisinde ve belkide deri naklinde, cilt kanserinde önemli gelişmelere imza atabilecek bir buluş olduğunu söylemek gerek.

yapay deri üretildi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top