0
Bildiğiniz gibi Elite’in dahili hafızası 32 GB. Hafıza kartı ile bu alanı arttırmak mümkün değil. Bir de Elite’in daha ucuz versiyonu olan Elite Lite var. Bu telefonun hafızası da 16 GB. Aynı şekilde arttırmak mümkün değil. Bu nedenle makalemizde bu hafızalar yeterli mi, değil mi, onu tartışacağız. 

Hafıza kartı yuvası olsa da güzel olurdu. Bunu kimse yadsıyamaz. Ancak GM daha ucuz bir cihaz yapmak için her yolu denediği için kart slotundan da kendini sıkmış. Peki, 32 GB ROM ya da 16 GB ROM ne kadar yeterlidir? Öncelikle sizlerle 32 GB’lık ROM hakkında konuşacağım. Daha sonra 16’lık hakkında yorumlar yapacağız. Bu şekilde sizlere fikir vermiş olacağız. 

32 GB’lık bir hafıza az değildir. Bu hafızaya birçok şeyi doldurabiliriz. Film, müzik, uygulama vb. Elite gibi üst düzey bir telefona yeterli midir? Bana göre yeterlidir. Çünkü 32 GB’lık bir alan ülkemizde pek tercih edilmiyor. Nasıl tercih edilmiyor? Örneğin Samsung’un ülkemizde en çok rağbet gören modellerine bakarsanız en çok 16 GB’lık modellerdir. 32 ve 64 GB’lıklara göre daha ucuz oldukları için tercih edilirler. 16’lık modelleri kullanabilen insanlar 32 GB’lık modelleri de kullanabilir. Samsung ve diğer ceplerde hafıza kartı slotu vardı diyebilirsiniz. Ona da şu cevabı vereceğim. Google Play’de telefonunuza kurabileceğiniz 10 GB’ı geçebilecek 5 uygulama bana gösterebilir misiniz? Çoğu küçük boyutta uygulamalar. Büyük olanlardan ise birkaç tane var. Kimi de güzel değil. Bu nedenle 32 GB’lığın yarısını bile uygulama ve oyunlarla dolduramayacaksınız. 

Peki, müzik, film vb doslalar ne olacak? Film ve müzik atarak kısa zamanda doldurabilirsiniz. Ancak sevdiğiniz 2000 tane müzik bulabilir misiniz? 2000 müzik yarısını bile doldurmaz. O kadar çok müzik atmayacağınıza göre hafıza konusunda sıkıntı yok. Film vb dosyaları örnek gösterirseniz de şunu söyleyeceğim. Bu telefon bir depolama birimi değildir. Depolamak için kullanmayacaksınız. Bir iki film atarsınız ve izleyip silersiniz. Bu nedenle hiç sıkıntı olmayacaktır. 

Discovery Elite Lite

Peki, 16 GB’lık model hakkında ne düşünüyorum? O konuda da farklı şeyler söylemeyeceğim. Elbette 32’liğe göre daha sınırlı davranmak zorunda kalacaksınız. Ancak arada 300 TL’lik bir fark var. Son karar size kalmış. Benim son düşüncem de şudur. İki model de alınabilir. 16 GB da yeterli bir hafızadır. 

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top