2
Sizi Facebook üzerinden aldatmaya çalışan kötü niyetli insanların bir çabası daha ortaya çıktı. Telefon numaranızı alıp, telefonunuza otomatik olarak kötücül yazılım indirtiyor ve banka bilgilerinizi ele geçiriyorlar. Yeni Facebook virüsü konusunda dikkatli olun.

Virüs tarayıcıda bulunuyor

Virüs aslında Facebook'un içinde ya da herhangi bir uygulamasında değil. Kötü niyetli bu yazılım tarayıcınızla birlikte çalışıyor. O tarayıcıdan Facebook'a girmeye çalıştığınız da ise size onaylama uyarısı gösteriyor. Uyarıda, Facebooka saldırıların arttığı bu nedenle hesabınızı doğrulamanız gerektiği vurgulanıyor. Doğrulama için sizden telefon numarası isteniyor. Telefon numarası vermeniz sonucunda telefonunuza bir uygulama indirileceği ve bu uygulama ile Facebook hesap güvenliğinizin sağlanacağı iddia ediliyor. Bu mesaja aldırış etmeyin.

Güvenli bir tarayıcı kullanın

Bu tür kötücül yazılımlar tarayıcıdan bulaştığı için güvenlik seviyesi yüksek tarayıcılar kullanmalısınız. Bununla birlikte sizi ekstra güvenlik sağlayacak “Malwarebytes” gibi malware program ve kodların çalışmasını engelleyen programlar kullanabilirsiniz. Bu tür programlar kötü niyetli sayfalara girip bu tür yazılımların tarayıcınıza bulaşmasını engelleyecektir.

Numaramı verdim ne yapmalıyım?

Bu tür bir uyarı ile karşılaştınız ve cep telefonu numaranızı verdiniz. O halde korumanız gerekn cihaz telefonunuz. Telefonunuzda güncel ve kaliteli bir antivirüs uygulaması kullanın. “Android Antivirüs Tanıtımları” yazımızdan kendinize uygun antivirüsü seçebilirsiniz. Bu antivirüslerden biriyle cihazı taratıp soruna sebep olan uygulamaları tespit edin.

Facebook virüs

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. en iyisi cepten hic faceye girmemek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girelim girelim ama her şeye tiklarsak virüs bulasir. Tikladiklarimiza dikkat edersek sorun olmaz

      Sil

 
tic
Top