0
Facebook'ta yapılan küçük bir güncelleme ile güvenlik önlemleri daha da arttırıldı. Facebook'un varsayılan olarak belirlediği paylaşımların herkes tarafından görülebilme durumu değiştirildi. Bundan sonra yeni açılan bütün Facebook hesaplarında, paylaşımların görülebilmesi seçeneği, “Sadece Arkadaşlar” olarak değiştirildi.

Güncelleme içerik olarak basit ve küçük. Bir çoğunuz ne gerek var diyebilirsiniz ama son zamanlarda Facebooktan gerçekleşen taciz olayları ve bunun sonucunda intihar vakaları artınca Facebook bu basit güncellemeyi gerekli görmüş.

Varsayılan paylaşım görünürlüğünün arkadaş çevresi olarak belirlenmesi çok mantıklı bir değişiklik. Bir çok insan bu ayarı ya bilmiyor ya da değiştirmeyi unutuyor. Bir şekilde aklına gelinceye kadar bir sürü paylaşım yapmış oluyor. Bu süre zarfında herkes tarafından görülen paylaşımlar, kişiyi kötü niyetli insanların hedefi haline getirebiliyor.

Facebook'ta yaşadığı problemler sonucu kendisini öldüren bir çok insan var. hatırladığımız son olaylardan birisi şu ki bir kız çocuğunun Facebook'ta yayınladığı fotoğraflarının biri tarafından cinsel içerikli sitelerde reklam aracı olarak kullanılması. Bir diğer olay ise yine başka bir kızın fotoğraflarının alınıp her yere dağıtılması. Bu şekilde insanların unuttuğu bu basit ayar bir çok sorunu önleyecektir.

facebook gizlilik ayarları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top