0
Facebook uzun zaman sonra neden yeni bir F8 konferansı düzenlemeyi düşündü bilmiyoruz ama konferanstan önemli bilgiler elde ettik. En son düzenlenen F8 konferansında şu an kullandığımız hatta alıştığımız zaman tünelini tanıtına Zuckerber, bu sefer de çok önemli değişiklikler ve yenilikler tanıttı.

Anonim kullanıcı

Daha öncede bahsi geçen anonim kullanıcı özelliği “Facebook Anonim Kullanıcılar” detaylı bilgiyi yazımızdan alabilirsiniz, Facebook'un kullanım oranını arttıracak gibi görünüyor. Özel hayatı nedeniyle Facebook'a yanaşmak istemeyen kişileri teşvik edecek bu özellik şimdilik bir kaç uygulama çerçevesinde deneniyor. Uygulama detayı ise şu şekilde; Facebook'ta bir uygulama kullanmak için kişisel bilgilerinizi vermeniz gerekmeyecek. Uygulamanın işinize yaradığını gördüğünüz zaman sürekli kullanmaya karar verdiğiniz aşamada uygulamaya kayıt olmanız gerekecek. Yani denemek için kişisel bilgiler gerekli olmuyor. Anonim kullanıcılar için sınırsız bir kullanım sunulur mu tam bilemiyoruz.

Mobil reklam ağı geliştiriliyor

F8 konferansının en önemli hususlarından bir diğer ise mobil reklam ağının geleceği oldu. Facebook ziyaretçilerinin büyük bir çoğunluğu mobil ağdan ziyaret gerçekleştirdiği için Facebook bu alana daha çok yatrım gerçekleştirecek. Yapılan açıklamada Audience Network denilen bu özellik sayesinde reklam verenler için önemli kolaylıklar sağlanacak.

facebook f8 konferansı, anonim kullanıcı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top