0
Apple ile Samsung arasında yıllardır süren patent davalarından daha çok Apple'ın galip geldiğini gördük. Son davalardan birinde yüklü bir miktar tazminat kazanan Apple, bu sefer biraz para kaybetti. Samsung'un açtığı patent davasında iki tarafında birbirinin patentlerini ihlal ettiği ortaya çıktı. Mahkeme sanki Apple Samsung kavgasından bıkmış gibi görünen bir karar verdi. Dünya çapında bu kavgadan bıkmayan kalmadı.

Samsung'un ihlal ettiği patentler

Apple'ın veri senkronizasyonu ve ekran kilidini açmak ile ilgili bir patenti kullanmak suçundan Samsung 119,6 milyon $ para cezasına çarptırıldı. Samsung'un ödediği diğer tazminatlar yanında bir hiç kalan bu ücret kendi açtığı davada bu parayı kaybetmesi yönüyle çok önemli.

Apple'ın ihlal ettiği patentler

Samsung'un sayısal fotoğraf ve konuşmanın kaydedilmesi hakkında patentini ihlal ettiği için 158,4 bin $ ödeyecek olan Apple yine kazanan taraf mı oluyor? Apple ayrıca Samsung'un bazı suçlamalarından aklanıyor. Samsung'un iddia ettiği evrensel arama patenti ve arka planda senkronizasyon patentini ihlal suçundan aklanan Apple, en önemli galibiyeti burda yaşıyor.

samsung apple patent davasında karar verildi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top