0
Bir Google çalışanının sızdırdığı verilerden hem Android 4.5 işletim sistemiyle ilgili hem de Google'ın üretmeyi düşündüğü yeni tableti ile ilgili bilgiler elde ediyoruz. Sızan bilgilere göre Google Nexus 8 isminde gelişmiş bir tablet üretmeyi ve bununla iPad Mini'ye rakip olmayı planlıyor. Tabletin en önemli özelliklerinden birisi ise Daha hiç bir belirtisi olmayan Android 4.5 Lollipop işletim sistemini kullanacak ilk cihaz olma ihtimali.

Android 4.5 Lollipop hakkında

Android'in yeni sürümü olacağı iddia edilen Lollipop, ilginç ismiyle insanın içini gıcıklasa da Google'ın tatlılarından bir yenisi olarak Android serisine eklenecek. Google çalışanının sızdırdığı bilgilere bakacak olursak Android 4.5 Lollipop Haziranda gerçekleştirilecek Google IO'da tanıtılacak. Bu yeni Android sürümü ile ilgili çok fazla detay yok ama Haziran ayına da fazla kalmadı.

Android 4.4'ün kullanım oranları daha yeni %8.5'e yükselmişken yeni bir Android sürümünden söz edilmesi ise Google'ın saldırgan politikalarından birisi. Bunların hepsinin bir uydurma olma ihtimali çok yüksek olsa da Google'ın Android'i sık sık güncellediğini biliyoruz.

Nexus 8 tablet hakkında

Söylentilere göre Google'ıın üretmeyi düşündüğü yeni tableti Nexus 8, Android 4.5 işletim sistemiyle satışa başlayacak. 64 bit işlemcili olacağı söylenen Nexus 8'in iPad Mini'nin en önemli rakibi olması bekleniyor. Nexus 8'in Google IO'da tanıtılmayacağı, Temmuz ayında Nexus 8 ile ilgili herşeyin netlik kazanacağı konuşuluyor.

Nexus 8 ile ilgili söylenenler şu şekilde: 64 bit işlemcili, 8inc ekrana sahip, önceki Nexuslardan daha pahalı... Bütün tahminler bu yönde. Tahminlerde bir çelişki olduğunu vurgulamak gerek. Daha önce çıkan dedikodularda Google'ın Nexus isminden vazgeçeceğinin haberini sizlere vermiştik. “Google'ın Yeni Serisi Android Silver” burdan detayları alabiliriz. Eğer Android Silver ismi kullanılacaksa Google çalışanının neden Nexus 8 ismini verdiği merak konusu. Ya da hangi dedikodunun yalan olduğu şu an için bir sır.

nexus 8 ve android 4.5 lollipop hakkında haberler

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top