0
Android 4.1 sürümünün liderliği koruduğu Android kullanım oranlarında, Android'in son sürümü Android 4.4 KitKat yükselişe geçti. Android 4.4 KitKat'ın kullanım oranları dikkat çekici şekilde arttı. “Android Kullanım Oranları 13 Ocak 2014” Ocak ayındaki kullanım oranlarını linkteki yazımızda göstermiştik. Kullanım oranları Ocak ayında %1,4 iken şimdi %8,5'e yükselmiş durumda. Peki bu yükselişin en önemli sebebi ne?

Android Kitkat'ın yükselişinin sebebi

En önemli sebebi en çağdaş Android sürümü olması. Yani en gelişmiş sürüm KitKat olarak karşımızda. Bununla beraber, sistemi en az yoran sürüm olması nedeniyle bir çok telefon üreticisinin tercihi durumunda. En önemli sebep ise Google'ın telefon üreticilerine uyarıları.

Google'dan Android 4.4 Resti” yazımızda da belirttiğimiz gibi Google telefon üreticilerini uzun zaman önce çok sert bir şekilde uyardı. Android 4.4 kullanım oranlarının çok düşük olması anormal olarak görülüyordu. Google telefon üreticilerine yaptığı uyarıda, yeni çıkaracakları modelleri mutlaka Android 4.4 ile çıkarmaları gerektiğini, eskilerine de kısa zaman içinde güncelleme ile Android 4.4'ü getirmeleri gerektiği konusunda sert önerilerde bulundu. Telefon şirketlerinin uyarıları dikkate almaması halinde Goolge Play Store'da telefonların kullanılamaz olacağı tehdidini de ekleyen Google, uyarılarında başarıya ulaşmış görünüyor.

android kitkat kullanım oranları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top