0
Dışişleri Bakanlığından Youtube'un yasaklanması ile ilgili açıklama geldi. Bakan Youtube'un yasaklanma gerekçesi olarak ulusal güvenliği tehdit eden ses kayıtlarını gösterdi; ama yasaklanma yasalara dayandırıldığında, yaptırım için başka bir yasa kullanılıyor.

Atatürkle ilgili yasa

Yasağın dayandırıldığı kanun Atatürk'e hakaret içeren videoların kaldırılması ile ilgili. Bildiğiniz gibi, daha önceki uzun süreli Youtube yasağı da aynı kanuna dayandırılmıştı. İnsanlar o zaman sebebin cidden bu olduğunu düşünmüşlerdi; fakat şimdi anlaşılıyor ki o zaman ki sebepte gizlenmiş olabilir; çünkü Bakan yaptığı açıklamada, ses kayıtları nedeniyle Youtube'un yasaklanmasını sağlayacak bir kanun yok. Bu nedenle sürekli aynı kanun, içerik tutmasa dahi kullanılıyor. Bizde düşünüyoruz, acaba seneler önce Youtube yasaklandığında gerçek sebep neydi?

Youtube'un yasaklanma kararı

"Bu İnternet sitesi (youtube.com) hakkında Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin 27/03/2014 tarih ve 2014/358 sayılı kararına istinaden ve 5651 sayılı kanunun 8. Madde 1/b bendi uyarınca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır."

Bir bakanlığımızdan gelen "Kedi" açıklamasından sonra bu tür açıklamaları ne kadar ciddiye alabiliriz, biz onu kendi içimizde tartışalım.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top