0
Son zamanların en çok konuşulan uygulamalarından olan Virus Shield, ücretli satılan bir sözde antivirüs ama görüntüden başka bir şey değil. Yazılımcı şirket görünüş olarak uygulamayı bir antivirüse benzetiyor ve ücretli bir uygulama olarak Google Play'e koyuyor. Uygulama bilinçsiz kullanıcılar tarafından popüler olunca daha da yayılıyor ve bir 30 binden fazla kişi uygulamayı 4$ karşılığı satın alıyor. Yaşanmış bir hikaye bu şekilde.

Bu dolandırıcılık olayı Google'ın profilinde her zaman yazacak. Google'ın, Google Play Store denediminde ne kadar aciz olduğunu en önemli göstergelerinden biri olan Virus Shield vakası, utanç verici olmasının yanında hukuki sonuçları olan bir olay.

Google, yaptığı açıklamada herkesin bu çöp uygulama için ödediği paranın geri iade edileceğini söyledi. Bunun yanında herkese bir özür niteliğinde 5$lık hediye Google Play hediye çeki verilecek. Google yaşananları unutturmaya çalışıyor. Google, Google Play'e konan uygulamalar konusunda denetimlerini biraz daha sıklaştırmalı.

sahte android uygulaması virus shield

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top