0
Twitter'ın yasaklanmasından sonra, uzun süre kapalı kalması ve Twitter'ın çok fazla aktif şekilde çözüm aramaması insanları elbette sinirlendirdi. 12 milyondan fazla Twitter üyesi olan ülkemizde Twitter'ın bu sayıya saygı duymaması çok konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen Twitter yetkilileri, gerekli makamlarla Türkiye'de ofis açma durumunu konuştu. Twitter ofis açmak konusunda temkinli davranıyor. Peki neden?

Twitter Türkiye'de neden ofis açmıyor?

Twitter yetkililerinin ülkemizde bir ofis açmaya soğuk bakmasının en önemli nedeni maliyetler. Çalışanlara ödenecek maaşları hiç saymasanız bile ülkemizde ofis açmasının neticesinde Twitter'ın yıllık vergi gideri 20 milyon lira olarak hesaplanıyor. Bu vergiyi ödemek istemeyen Twitter, ülkemize ofis açmıyor.

Twitter ofis açmak için zorlanabilir mi?

Herhangi bir alanda faliyet gösteren bir şirketin bir ülkede ofis açmasını kimse zorlayamaz. Twitter, Türkçe olarak Türkiye'de yaşayan herkese hizmet verme özgürlüğüne sahip. Sonuçta internet global bir ortam ve dünyanın her yerindeki sunucularına illegal içerikli olması koşuluyla erişme özgürlüğünüz var. Twitter'da ülkemizde ofis açmadan hizmet verebilir; ama bu bize yeterli olur mu?

Twitter'ın uzun süre kapalı kalması

Ülkemiz üst yönetiminden Twitter ile ilgili sürekli tehditler gelmekte. Twitter bunlara aldırış etmeyerek ofis açmaya hala soğuk bakmakta. Twitter'ın ülkemizde ofis açmayarak hizmetlerinde yetersiz kaldığı bir gerçek. Twitter yasaklandı ve bu soruna günlerce çözüm bulnamadı. 12 milyon kişi Twitter'a erişmek için fazladan çaba sarfetti. Twitter gelişmelerde bir haber yaşadı. Oysa ofis olsaydı, duruma anında müdahale edilir ve sorun çözülürdü.

twitterın ülkemizde ofis açması

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top