0
Daha önce ismi Facebookla geçen Titan Aerospace şirketini kesin olarak Google satın aldı. Daha önce yapılan haberlerde Facebook'yun satın aldığı konusunda kesin haberler vardı. Fakat daha sonra herhangi bir gelişme yaşanmadığı için konuya ilgisiz kaldık; ama Titan ile ilgili ilk haberler Google'dan net geldi.

Ücretsiz internet projesi

Dünya çapında gerçekleştirilmeye çalışılan bir ücretsiz internet projesi var. internet.org kapsamında da sürdürülen projeye bütün devler destek veriyor. Google'ın kendi projeleri de var. Balon Projesi (Project Loon) bunlardan biri. Google, bu şekilde dünyanın her yerine kendi internetini götürmeyi düşünüyor. Neden bedava internet dağıtıyorlar diye soru gelirse diye hemen cevap vereyim; bedava internet projelerinin galibi dünyanın internetini kontrol edecek.

İnsansız hava araçlarıyla internet

Titan Aerospace şirketi güneş enerjisiyle çalışan insansız hava araçları üretiyor. Bu araçlar senelerce havada kalabiliyor. Güneş olduğu sürece sürekli uçuyor. Dünyanın etrafında sürekli tur atan araçlar geçtikleri yerlere interneti yayma kapasitesine sahip. Google balonların yerine bu araçları kullanabilecek.

Google Facebook çekmişmesi sürüyor

Google'ın Facebook ile sürekli bir çekişme haline olduğunu biliyoruz. Sosyal medya alanında ezeli rakip olmaya çalışan Google iyice bilenmiş görünüyor. Daha önce çıkan haberler baktığımızda Google'ın Facebook'u mahvetmeye çalıştığı apaçık görünüyor. “Google, Facebook'un Personellerini Çalıyor

Bazen Facebook bazen Google

İki şirkette bir sürü satın alma gerçekleştiriyor. Kimisini Fcaebook kimisini Google kazanıyor. Örneğin son satın alınan WhatsApp'ta Google'ın da olaya dahil olacağı konuşuluyordu; ama Facebook satın almayı gerçekleştirdi. Google'dan ise çok ilginç bir açıklama gelmişti: “İsteseydik Alırdık” Bu cümleden Google Facebook arasındaki çekişmeyi anlıyor olmalısınız.

Umarız tüm bu yaşananlar insanlık için iyi bir adım olur.

titan aerospace google tarafından alındı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top