0
Google Motorola ile birlikte geçmişte “Project Ara” isminde çok ilginç ve bir o kadar heyecan verici projesini duyurmuştu. Genel olarak bahsetmek gerekirse, telefonunuz tamamen “toplama” olarak oluşturuluyor. Telefonun parçaları basit bir şekilde değiştirilebiliyor. Bu da insanlara telefon değiştirmek yerine parça değiştirme imkanı sunuyor. Projenin en heyecanlı yeri ise telefon kullanım amacımız kısa zaman içinde sürekli değişse bile sorun olmuyor. Gerekli parçayı değiştirip telefon başka bir amaca hizmet edebiliyor.

Kısa bir örnekle tanıtımı bitirelim; telefonu standart çekilde aldınız ve fotoğraf çekmek istiyorsunuz. O zaman telefonu kamerasını daha güçlü bir kamera ile değiştirme imkanınız var. Bir süre sonra fotoğraf çekmekten sıkıldınız ve internette daha fazla vakit harcıyorsunuz. O zaman daha küçük bir kamera ve daha büyük bir batarya ile parçaları basit bir şekilde değiştirebilecek ve bunun gibi kombinasyonlarla telefonunuzu geliştireceksiniz.

Daha fazla bilgi için;

Toplama telefon yakında

Toplama mantığıyla geliştirebileceğimiz telefonun Ocak 2015'ta satışa sunulması bekleniyor. Google'dan yapılan açıklamada satış için başlangıç diyatının 50$ olacağı söylendi. Fiyat değişebilir. Telefonun en geç Eylül'deki geliştirici konferansında detaylanması bekleniyor.

Google'ın verdiği bilgilere göre telefonun parçaları çeşitli şirketler ve bağımsız geliştiriciler tarafından üretilmeye başlandı bile. Bunun için standart bilgiler şirketlere iletildi. Bu bilgiler ışığında Google, telefonun önümüzdeki sene piyasada olacağını düşünüyor. Elbette ki telefon Android işletim sistemiyle çalışacak.

project ara google

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top