0
Nokia çok önemli bir karar aldı ve bir çok ülkede Lumia tabletin satışları durduruldu. Ayrıca Lumia 2520 sahiplerine çok önemli bir uyarı var. Nokia soruna çözüm bulana kadar hem asıl şarj aletini hem de seyehat şarj aletini kesinlikle kullanmayın. Sorun şarj aletinin yaşadığı küçük bir montaj problemi nedeniyle kaçak yapması ve tablete dokunduğunuzda hafif şiddetli elektirik şoku yaşanması.

Lumia 2520 şarj aletleri bozuk

Nokia konuyla ilgili rahatlatıcı açıklamalar yaptı. Konuyla ilgili herhangi bir şikayet Nokia'ya iletilmedi. Sorun kalite kontrol safhasında farkedildi ve geniş kapsamlı bir araştırmadan sonra sorunlu seri belirlendi. Nokia sorunu değiştirilebilir fişin gevşeyip kaçak yapmasınan kaynaklandığını açıkladı. Bu elektiriğin tabletin olmaması gereken yerlerinde dolaşmasına neden oluyor.

Lumia 2520 hangi ülkelerde satılmıyor

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Rusya, İsviçre ve İngiltere'de Lumia 2520 satışları şimdilik durduruldu. Nokia probleme en düşük maliyette çözüm üretmeye çalışıyor; ama durum kritik. Toplamda 30 binden fazla şarj cihazının sorunlu olduğunu açıklayan Nokia bunların hepsini değiştirmek zorunda kalabilir.

Şarj aletini kullanmayın

Nokia'nın en önemli uyarısı ise böyle bir sorun yaşamamış olsanız bile bu şarj aletlerini kullanmayın. Sorunlu şarj aletleri elektrik şokuna neden olabilir. Bunun yanında tablete de kısa devre yaptırma ihtimali mevcut. En kötüsünü düşünecek olursak, cihaz yanabilir ve sizin olmadığınız ortamda bu gerçekleşirse Allah korusun yangın çıkabilir. Bu nedenle Lumia 2520 sahiplerinin şarj cihazlarını kullanmamaları gerekiyor.

lumia 2520 şarj aleti sorunu

Bizim önerimiz ise Nokia çözüm üretene kadar başka bir marka uygun bir şarj aleti alabilirsiniz. Farklı şarj alternatiflerini deneyebilirsiniz.

Lumia 2520 Tanıtım Videosu


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top