0
Birkaç gündür bağlı olduğunuz sosyal medya hesaplarından veya şifre ile giriş yaptığınız herhangi bir internet sitesinden şifrenizi değiştirmeniz konusunda uyarı alıyor olmalısınız. Bunun nedeni internette yaşanan çok büyük bir güvenlik sorunu ve bu sorunun kaynağı bulundu. Bir Alman yazılımcı Robin Seggelmann.

NSA ile çalışıyor olabilir

Bildiğiniz gibi Almanyada çıkan bir bilim dergisinde Amerikan Ulusal Gizli Servisi'nin bütün dünyadaki kullanıcıları takip etmek için elektronik cihazlara kendi yazılımlarını yüklediği ortaya atıldı. Son güvenlik açığının da bu amaçla var olduğu söyleniyor. İddialara göre bu Alman yazılımcı OpenSSL açığını bilerek bıraktı. Farkedilmeyeceğini düşündü. Bu sayede NSA ajanları bu açığı kullanarak insanların sosyal medya haraketlerini basit bir şekilde takip edebileceklerdi. Uzun süre NSA bu şekilde çalıştı da.

O yazılımcı açıklama yaptı

Seggelmann'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama ise kabahatinden büyük. “Ne yazık k bir hata olmuş” diyen kendini bilmez yazılımcı, sayısız kişinin internetteki hesaplarını tehlikeye attı. Bir süre internet üzerinden bankacılık işlemi yapmamanız tavsiye ediliyor. Ayrıca internet üzerinden yaptığını alışverişlerde kredi kartınızı değil, ön ödemeli kartınızı kullanın.

openssl açığına sebep olan kişi bulundu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top